Film

Skribent

MovieZine

5 november 2019 | 14:30

Alexander Skarsgård berättar om rollen i ”Godzilla vs Kong”

Skarsgård var redo för en lättsammare film efter flera tunga roller: "Han är en motvillig hjälte, ingen tuff marinsoldat."
Svenske skådisen Alexander Skarsgård har fullt upp i Hollywood just nu, flitigt anlitad för både tv-serier och filmer. Framöver väntar hans kanske största blockbuster hittills - ”Godzilla vs Kong” med planerad premiär i vår.

I en ny intervju med Collider berättar Skarsgård om varför en gigantisk monsterfilm lockade honom:

- Det var spännande. Jag hade gjort en rad med mörka och intensiva roller som ”The Kill Team”, ”The Aftermath”, miniserien ”The Little Drummer Girl”, ”Hold the Dark” på Netflix som också var en väldigt mörk film, och ”Big Little Lies” som handlade om misshandel. Jag var redo att spela en mer lättsam karaktär och ha kul.
 
 
Efter ett möte med regissören Adam Wingard fick han en av huvudrollerna förra hösten. I filmen medverkar också Millie Bobby Brown (”Godzilla II: King of the Monsters”) och Brian Tyree Henry.

- Det var en rolig karaktär att spela. En god kille som man gillar, det var något jag ville göra efter flera mörka karaktärer. Jag tycker att hjältarna i stora actionfilmer kan vara platta och inte så intressanta rent psykologiskt. Jag var verkligen intresserad av den här karaktären och hade vissa idéer. Adam var öppen och lät mig forma honom som jag ville.
 
 
Bilder som läckt från inspelningen visar bland annat Alexander Skarsgård i slagsmål. Han rapporterades spela ledaren för en militärstyrka, men berättar själv att han är geolog i filmen. Vi får anta att hans rollfigur hamnar mitt i fighten mellan Godzilla och King Kong:

- Vad jag gillar är att han är en motvillig hjälte. Han är geolog, inte någon tuff och modig ex-marinsoldat. Och han kastas in i en galen värld som han inte kan hantera. Det fanns en möjlighet till att göra något lättsamt och ha kul. En protagonist i en actionfilm som inte är en actionhjälte, det är roligt. Insatserna är högre när man vet att han inte är tränad för såna situationer.

”Godzilla vs Kong” får biopremiär 13 mars 2020.
| 5 november 2019 14:30 |