Serie

Skribent

MovieZine

18 juni 2021 | 12:00

Alexander Karim och Eva Röse i "The Swarm"

Nu startar inspelningarna i Rom av internationella Viaplay-serien "The Swarm". I huvudrollerna i denna övernaturliga thriller syns bland andra två svenska stjärnor.
Naturen har fått nog i Viaplays kommande originalproduktion "The Swarm", som berör ett högaktuellt ämne som miljöförstöring.

I detta övernaturliga drama står mänskligheten inför en av de största utmaningarna någonsin - att möta en okänd typ av svärm med en till synes hög intelligens. Det visar sig snabbt att livet under vattenytan fått nog av att människan förgiftat och förstört deras livsmiljö och bestämt sig för att hämnas. Skaldjur förgiftar människor, valar sänker båtar och dricksvattnet slår tillbaka överallt det kan.

- Att få vara en del av ett projekt som inte bara är stort och spännande, utan också ihopsatt av några av de största producenterna i branschen, är ju fantastiskt. Att det dessutom är ett oerhört bra manus som berör en av vår tids största utmaningar inom miljöforskningen gör ju att "The Swarm" är ett riktigt drömprojekt, säger Alexander Karim.
 
Förutom Alexander Karim ("Glaciär") syns även Eva Röse ("Heder") i en mindre roll. I den internationella rollistan finns bland andra Cécile de France ("The New Pope"), Leonie Benesch ("Babylon Berlin"), Barbara Sukowa ("Hannah Arendt"), Krista Kosonen ("Blade Runner 2049"), Rosabell Laurenti Sellers ("Game of Thrones"), Lydia Wilson ("Black Mirror"), Joshua Odjick ("Unsettled") och Sharon Duncan-Brewster ("Star Wars: Rogue One").

Totalt släpps åtta engelskspråkiga avsnitt med beräknad premiär på Viaplay längre fram.
| 18 juni 2021 12:00 |