Skribent

Patrik Jonsson

9 mars 2011 | 18:15

"Alcatraz" har fått grönt ljus

I veckans TV-rapporter berättar Patrik om de nya serierna "Missing" och "The Crossing" samt att J.J. Abrams serie "Alcatraz" har fått grönt ljus.

En av de nya serierna som har premiär i sommar är ju "Missing" som ska handla om en kvinna som desperat söker efter sin försvunne son i Europa, främst i Italien. Hursomhelst så har ABC nu gått ut med nyheten att det är Ashley Judd som ska spela huvudrollen som mamman. Något exakt premiärdatum är ännu inte satt, men jag skulle kunna tänka mig att den har premiär någon gång i juli. Jag återkommer så klart med mer information kring detta framöver.

Rachelle Lefevre från "Twilight" har fått en roll i NBC kommande serie "The Crossing". "The Crossing" är en western serie som ska utspela sig strax efter det amerikanska inbördes kriget. Klart att jag är glad att det kommer en ny western serie, men att den skulle rå på, eller ens komma i närheten av "Deadwood" är knappast något att förvänta sig.

NBC har ännu en övernaturlig serie på gång. Det är mannen bakom "Battlestar Galactica", Ronald D. Moore, som har skapat serien "The 17th Precinct" och även två av huvudrollerna kommer att utgöras av gamla bekanta från "Battlestar", nämligen Jamie Bamber och James Callis. Serien ska handla om poliser i en värld som byggts upp och som styrs av magi istället för gammal hederlig vetenskap.

För ett par veckor sedan så snackade jag om att Maria Bello var klar för huvudrollen i NBC´s remake av serien "Prime Suspect", samma roll som gjordes av Helen Mirren i det engelska originalet. Nu har serien fått förstärkning i form av Aidan Quinn. Lite lustigt det här, de ska promt göra remakes av engelska serier men sedan ändå casta engelska skådespelare i den, jag menar vad är vitsen? Hursomhelst, Aidan Quinn gillar jag, han är en riktigt bra skådespelare så jag ser ändå det här som en god nyhet.

J.J. Abrams serie "Alcatraz" nu har fått grönt ljus av Fox. 12 avsnitt kommer det att bli till att börja med. Piloten är redan sedan tidigare inspelad så ifall den räknas in till de 12 avsnitten eller inte låter jag vara osagt. Premiären är ännu inte satt, men de kommer att börja spela in nästa månad så en premiär till hösten är nog inte helt omöjlig.
 
Här följer några fler "casting-nyheter";
 
Ginnifer Goodwin (nej det är inget stavfel) från "Big Love" ska vara med i ABC:s kommande fantasyserie "Once upon a time" och även Angela Bassett har snott åt sig en roll i en serie signerad ABC, nämligen självaste huvudrollen i "Identity".

Michael Rosenbaum från "Smallville" har fått en roll i Christan Slaters komediserie "Breaking In" som har premiär i april och så har Elizabeth Hurley blivit tilldelad rollen som skurk i "Wonderwoman". Där ska hon spela någon slags vetenskapsman/affärskvinna som har en ond plan...bevare mig väl.
 
Slutligen så har två nya namn avslöjats i J.J. Abrams serie "Person of Interest" och det är Jim Caviezel ("The Passion of Christ") och Taraji P. Henson ("Benjamin Button"). Klar sedan tidigare är ju Michael Emmerson från "Lost" så att den rollistan måste man väl ändå medge att är riktigt stark, tror faktiskt att den här serien kan bli något alldeles extra.

| 9 mars 2011 18:15 |