Skribent

Patrik Jonsson

17 augusti 2011 | 19:01

Alan Ball gör "Banshee"

I veckans TV-rapporter berättar vi mer om Alan Balls nya projekt "Banshee" och att Kevin Bacon kommer ansluta sig till TV-världen, till serien "Valentine".

Alan Ball, skaparen av "True Blood", kommer att stanna kvar och arbeta med vampyrserien under nästa år, sedan löper dock Balls kontrakt ut och då är han fri att göra vad han vill. Enligt rykten så har han redan hittat ett nytt projekt hos Cinemax (som mer eller mindre ägs av HBO) kallat "Banshee".

Trots titeln så kommer inte serien att handla om något irländsk kvinnligt väsen, utan den kommer att kretsa kring en f.d. fånge som uppger sig för att vara sheriff då den riktiga sheriffen blivit mördad. Serien kommer att utspela sig på en tätt Amishbefolkad mindre ort i Pennsylvania. Ball kommer i första hand att stå som producent för serien, men det kan hända att han blir mer involverad än så.

Det ser ut som att Kevin Bacon har planer på att ansluta sig till TV-världen, närmare bestämt till en serie som går under arbetsnamnet "Valentine". "Valentine" ska handla om en mer eller mindre utbränd programledare för en talkshow som ständigt arbetar i motvind. Bacon är tänkt att spela denna programledare, med andra ord huvudrollen och det är HBO som står bakom det hela. Bacon + HBO låter ju inte helt fel!

Att AMC har försvårat läget för sina serier "Breaking Bad" och "The Walking Dead" är inte längre någon nyhet, inte heller att Frank Darabont har hoppat av den sistnämnda. Fortfarande så har dock Darabont inte gått ut och kommenterat sitt avhopp, men det beror ganska så säkert på de enorma budgetnedskärningarna som "Mad Men" har inneburit för resten av AMC´s serier. AMC påstår dock att Darabont inte alls har hoppat av, utan att han har fått sparken (!?) "Breaking Bad" ser dock slutligen ut att kunna få 16 avsnitt till sin avslutande femte säsong och inte endast sex som AMC pushade för. Hursomhelst så har man nu tittat lite närmare på dessa seriers tittarsiffror och ligger då "Mad Men" i toppen, gömmer det sig en förklaring i dessa siffror?

Nej snarare tvärtom, "Mad Men" som snittar 2,3 miljoner tittare per avsnitt (den har dessutom tappat tittare), skulle nästan kunna kallas en flopp i jämförelse med "The Walking Dead" som snittar 5-6 miljoner tittare. "Mad Men" rår heller inte på, långt ifrån, "Breaking Bad" med sina 4,3 miljoner tittare.
Ja så att detta skulle bero på tittarsiffror kan vi då definitivt utesluta, man undrar ju lite om vad som stod i det där kontraktet som AMC upprättade med Weiner? (skaparen av "Mad Men")

Brian Fuller, som tidigare producerat serier som "Heroes", "Star Trek: Voyager" och "Pushing Daisies", har dammat av ett gammalt projekt som han tidigare har försökt att övertyga NBC att satsa på. Då det begav sig så handlade det om en sitcom kallad "The Munsters", men nu vill Fuller ta bort själva sitcom-formatet och istället ge serien timslånga avsnitt med en mörkare ton. Ifall NBC kommer att nappa denna gång återstår väl att se, själv skulle jag ha sökt mig till en annan kanal men jag antar att Fuller sitter i en kontraktsbindande situation.

Det gick ju inte så bra för Shawn Ryans ("The Shield") senaste skapelse "The Chicago Code" trots att den blev hyllad av både kritiker och av den skara av tittare som följde den, inklusive undertecknad. Men nu verkar det dock som att Ryan är på gång igen. Han håller nämligen på att arbetar med en ny, ännu obetitlad, serie som ska kretsa kring en genetiker som upptäcker att han besitter den "psykopatiska genen" och iom denna så ska han försöka hjälpa FBI att spåra och ta fast mördare. Det här låter ju faktiskt inte så dumt, nästan som en blandning av "Dexter" och "Criminal Minds" och med Ryan bakom det hela så kan det bli hur bra som helst. Sedan så blir det ju knappast sämre av att han har lämnat Fox och istället valt att utveckla denna serie för CBS!

En annan serie som det inte gick så där väldigt bra för var ju ABC´s "The Defenders". Huvudrollsinnehavaren Jim Beluschi har dock inte gett upp TV-livet trots detta, nu han har nämligen parat ihop sig med Diane English ("Murphy Brown") för att skriva en ny serie för ABC. Denna gång så blir det återigen en sitcom för Belushi, hans serie "According to Jim" fick ju otroligt nog hela åtta säsonger så en sitcom kanske känns som ett säkrare kort för honom. Projektet har dock ännu ingen titel.

Julianne Moore håller på att utvecklar en serie för HBO som ska baseras på en roman kallad "Dope". Det hela kommer att handla om f.d. heroinmissbrukare som får ordning på sitt liv och istället blir en detektiv i 50-talets Manhattan. Det är även tänkt att Moore kommer att spela huvudrollen. Ja detta låter ju onekligen intressant, vi får hoppas att serien får grönt ljust så småningom.

Någon här som gillar "The Sopranos" och "Boardwalk Empire"? I så fall så har jag lite trevliga nyheter. Den nu 80-årige skådespelaren Dominic Chianese, som spelade Junior i "The Sopranos", har fått en roll i "Boardwalk Empire". Vi kan se honom redan i den andra säsongen som börjar att sändas nu i höst på HBO, Chianese kommer att medverka i 6 avsnitt av 12.

Nyheter i korthet;

Roseanne Barr kommer att göra comeback i TV-rutan, Barr och hennes pojkvän Johnny Argent arbetar just nu på en sitcom för Fox kallad "Downwardly Mobile", denna kommer alltså att bli Barrs första sitcom sedan "Roseanne" slutade 1997.

U.S.A. Network har förnyat serien "Suits", den andra säsongen kommer att bestå av 16 avsnitt till skillnad från den första som endast bestod av 12. Premiär för den andra säsongen blir det förmodligen nästa sommar.

Skådespelaren Tim Blake Nelson kommer att göra en gästroll i säsongspremiären (den tredje i ordningen) av "Modern Family" i höst.

Syfy har förnyat "Warehouse 13" och gett den ytterligare en (fjärde) säsong.

Oona Chaplin, ja hon är barnbarn till den legendariske Charlie Chaplin, har fått en roll i den andra säsongen av "Game of Thrones".

Carlos Bernard ("24") kommer att medverka i den kommande säsongen av "C.S.I. Miami", han kommer att spela Horatio Canes nya nemesis.

Det har släppts en ny promotrailer till den fjärde säsongen "Sons of Anarchy" och just denna får runda av det hela för denna vecka.

Ja, det börjar på att bli höst därute och det betyder även att alla serier, gamla som nya, snart har premiär. Endast drygt en månad kvar nu tills det böjar på allvar.

| 17 augusti 2011 19:01 |