Film

Skribent

Richard Hammar

12 maj 2017 | 11:30

Sylvester Stallone och Jackie Chan gör actionfilmen "Ex-Baghdad"

Actionstjärnorna Jackie Chan och Sylvester Stallone slår ihop sig för samarbete i kommande "Ex-Baghdad".
Enligt Deadline ska Sylvester Stallone och Jackie Chan för första gången dela skärmen tillsammans på film. Stallone har flertal gånger försökt få med Chan i "Expendables"-filmerna utan att lyckas. Nu verkar det dock som att actionstjärnorna äntligen får arbeta ihop i "Ex-Baghdad".
 
Chans företag SR Media ska stå för produktion och Stallone rapporteras ha hoppat ombord projektet efter ha lämnat "Expendables" bakom sig.
 
Regissören bakom "Need for Speed", Scott Waugh, kommer stå för regin medan manus skrivs av Arash Amel. Filmen har en budget på drygt 80 miljoner dollar vilket gör det till en av de dyraste filmerna från Kina någonsin.
 
Den officiella handlingen följer ett kinesiskt oljeföretag som är stationerat i Irak. När det blir attackerat kopplas ägaren (Chan) in för att hjälpa till att befria sina anställda. Chan kontaktar en tidigare amerikansk soldat (Stallone) för assistans.
 
Filmen kommer bland annat spelas in i området kring "Dödens motorväg", där irakiska armén attackerades av amerikanska flygvapnet natten till den 27 februari 1991. Vägen användes sedan i början av USA:s och Storbritanniens invasion av Irak 2003.
 
Inget datum än för produktionsstart eller premiär.
 
Vad tror du, ser du fram emot ett sammarbete mellan Stallone och Chan?
| 12 maj 2017 11:30 |