Skribent

Patrik Jonsson

6 oktober 2010 | 14:32

Abrams TV-serie har fått klartecken

Här är rapporteringar från TV-världen som fokuseras på finalsäsonger, men även på nystartade och kommande TV-serier från JJ Abrams.

Vi kan väl börja med här hemma i Sverige och det gäller Kanal 5 som kommer att börja visa serier helt gratis via sin webbtv. Först ut är "Skins" och "Gossip Girl" och vi kan väl hålla tummarna för att de kommer att lägga ut fler serier framöver. Serierna kommer att vara tillgängliga i 30 dagar efter sändning. "Skins" är redan igång och säsong 4 av "Gossip Girl" har premiär 10 oktober.
 
Sedan över till USA där de har gått ut med några serier som gör sin sista säsong och detta gäller "Entourage", "Smallville", "Law & Order : Criminal Intent" och "Friday Night Light". Även serierna "Outlaw", "Nothing but the Truth" och "Running Wilde" ligger samtliga riktigt dåligt till på grund av låga tittarsiffror, tråkigt angående "Outlaw" som jag faktiskt tycker att är en bra serie.

Men det är lite samma sak där som med "Lone Star", "Outlaw  sänds nämligen på samma tid som "Blue Bloods" och möts med andra ord därmed av hård konkurrans. Starz storsatsning "Spartacus : Blood and Sand" är en annan serie som ligger lite pyrt till. Skådespelaren Andy Whitfield som spelar titelrollen ska olyckligtvis ha fått något slags återfall och frågan är väl nu ifall de endera kommer att ersätta honom, fokusera på någon annan karaktär i serien eller helt enkelt lägga ned den helt. (Whitfield drabbades i början av året av Non-Hodgkins Lymfom, en slags form av blodcancer.)

Raskt över till lite gladare nyheter och här gäller det serier som har öppnat starkt och tryggt, "Blue Bloods", "The Event", "The Defenders" och lite otippat "Hawaii Five-0" har alla fått höga tittarsiffror och sitter mer eller mindre säkert i båten. Att "Hawaii Five-0" kommer att få en andra säsong kan ni nog redan nu hoppa upp och klappa er på för den serien har fått tagit del av tittarsiffror högt över förväntan.

För er som gillar JJ Abrams kommer yttligare lite positiva nyheter, hans serie "Odd Jobs" med "Lost"-stjärnorna Terry O´Quinn (John Locke) och Michael Emerson (Ben Linus) har fått klartecken. Serien kommer att fokusera på två avdankade Black Ops-agenter spelade av ovannämnda och det är NBC som har lagt vantarna på rättigheterna. Abrams har dessutom två andra serier på G. En serie som ska kretsa kring den berömda fängelseön Alcatraz och där har han ett par manusförfattare från "Lost" vid sin sida och en annan som går under arbetsnamnet "Person of Interest" och ska tydligen vara något slags Secret Service-projekt och ombord på den skutan har han ingen mindre än manusförfattaren Jonathan Nolan ("The Dark Knight"). Abrams produktionsbolag Bad Robot sägs ligga bakom samtliga serier, i nuläget är dock inga premiärdatum fastställda, men vi kan nog inte vänta oss några av dessa serier förens tidigast nästa höst.
 
Sam Raimis bolag Stars Road Entertainment, som ligger bakom ovannämnda "Spartacus: Blood and Sand", ligger heller inte på latsidan. Bolaget har nu i dagarna inte sålt mindre än tre olika serie-projket till tre olika kanaler.

ABC har köpt upp ett icke ännu namngivet drama som kretsar kring en kvinnlig vigilant, CBS har tagit hand om en serie som går under arbetsnamnet "Lancester" som ska handla om en f.d. Scotland Yard-polis som börjar att arbeta för L.A.P.D. och slutligen så är det FOX (kanalen som lägger ned serier innan de knappt har börjat) som har tagit sig an sci-fi-rysaren "Smokers". I "Smokers" ska man få följa ett team av dokumentärfilmare som i sin tur följer en grupp av människor som har hängivit sig åt att oskadliggöra hot från yttre rymden och med hot så menas utomjordingar. Före detta "Lost" författaren och producenten Brian K. Vaughn ligger bakom serien. Inga inspelningsdatum eller premiärdatum är i detta skede satta.

| 6 oktober 2010 14:32 |