Skribent

Patrik Jonsson

19 maj 2011 | 22:40

Abrams "Alctratraz" har fått grönt ljus

I veckans TV-rapporter berättar Patrik att Fox har fyllt igen luckorna efter serierna de har lagt ner, däribland får J.J. Abrams en av platserna.

Efter förra veckans blodbad hos Fox då de lade ned hela fem serier ("The Chicago Code", "Lie to Me", "Breaking In", "Human Target" & "Traffic Light") så fick kanalen hela fem tomma platser att fylla på med nya serier och redan samma dag så läckte lite nyheter kring detta ut. Det rådde ju tidigare lite ovisshet kring ifall Fox skulle ta sig an JJ Abrams projekt "Alcatraz", men nu verkar det som att de har tänkt om då de gett serien grönt ljus. Två så där lagomt intressanta komediserier, "The New Girl" och "I Hate My Teenage Daughter", snodde åt sig ett par platser och "Bones" spinoff "The Finder" fyllde ett fjärde tomrum. Här är det endast "Alcatraz" som intresserar mig och hur de kan välja att satsa på de andra tre serierna framför Joe Hills "Locke & Key" är för mig en gåta.

Den femte platsen kanske trots allt inte behöver fyllas, Fox har nämligen börjat att tveka angående nedläggningen av "Breaking In". Så vem vet, kanske åtminstone "Breaking In" besparas trots allt? Dock så verkar det som att "Alcatraz" och "The Finder" inte får sina premiärer föräns efter nyår. Här har ni alla fall trailern till "Alcatraz"  och här har ni trailern till "The Finder"  och slutligen en fullängdstrailer till "Terra Nova"
 
Även CBS har gjort sig av med lite "dödvikt" och dumpat serierna "Mad Love", "Shit My Dad Says" och "The Defenders". Nya serier som rycker in i deras ställe blir bl.a JJ Abrams och Jonathan Nolans actionthriller "Person of Interest" och en komediserie vid namn "Two Broke Girls". Jag kommer att återkomma till CBS då de tillkännagivit sitt höstschema.
 
För en vecka sedan så rapporterades det om att Colin Hanks var klar för en större roll (säsongens badguy) i den sjätte säsongen av Dexter och bara någon dag efter så fylldes rollistan på med Dante Terrell Smith, ja eller som han även kallas; Mos Def. Tydligen så ska han spela en f.d. fånge som blivit frälst och funnit Gud...Mos Def? Ja jag hoppar väl inte direkt av lycka, men vi får väl se vart det bär då den sjätte säsongen drar igång.

Även FX:s serie "Sons of Anarchy" ska få påfyllning i rollistan i sin kommande fjärde säsong. Ja och vem skulle verkligen passa in i en serie som till stor del består av motorcyklar, våld, kriminalitet och tatuerade tuffingar? Ja vad sägs om Denny Trejo? Trejo ska spela en f.d. kommandosoldat från den mexikanska armén som får något slags samröre med SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Orginal) "Sons of Anarchy" blev plötsligt ännu mer badass!
 
Med riktigt bedrövligt dåliga serier som "The Cape" och "The Event" så har den senaste TV-säsongen sett riktigt sjuk och blek ut för NBC. Medicinen mot denna farsot är helt enkelt nya stora satsningar. Till hösten och nästa vår så kommer vi därmed att få bekanta oss med en hel drös med nya serier då NBC har gett grönt ljus för inte mindre än hela tio nya projekt (!) Sex av serierna kommer jag att återkomma till vid ett senare tillfälle, deras titlar är dock; "Up All Night" (komedi med Christina Applegate), "Whitney" (relationskomedi), "Free Agents", "Are you there Vodka, its me Chelsea", "Bent" och "Smash" (Spielberg producerad serie om uppbyggandet av en Broadwaypjäs, stinker dessvärre "Glee" långa vägar)

Sedan så följer fyra projekt som sticker ut lite mer och som jag har snackat om här tidigare under året, jag drar endast dess handlingar i kort. I fronten står helt klart "Awake" som tidigare gick under arbetsnamnet "REM". "Awake" har den fantastiske Jason Isaacs i huvudrollen och handlar om en man som lever i två separata världar efter en bilolycka.

Så har vi "The Playboy Club" som kommer att utspela sig 1963 och kretsa kring en gentlemannaklubb i Chicago, i rollerna så ser vi bl.a Amber Heard och Eddie Cibrian. En remake måste vi ju också peta in och "Prime Suspect" är just en sådan, det engelska originalet hade Helen Mirren i huvudrollen och slutligen så hittar vi "Grimm" som är ett mörkt polisdrama som handlar om en polis som upptäcker att karaktärerna från "Bröderna Grimms Sagor" förmodligen existerar i våran egen verklighet. Lät den där sista seriens synopsis som lite..."udda"? Ja men det är ju NBC, låt dem hålla på. Sju nya serier signerade NBC alltså och här har ni trailers till samtliga serier samlade på en och samma sida, det är bara att hugga in. Måste ju säga att "Awake" ser ju ut att bli helt fantastisk!
 
Ska väl också tillägga att NBC har lagt ned just "The Event" och även "Law & Order: L.A." och "Outsourced". "The Cape" är nedlagd sedan...ja inte vet jag, sedan det första avsnittet sändes?
 
ABC har också tillkännagivit sina nykomlingar till hösten och jag kommer endast att dra titlarna här iom att det är hela 12 (!) stycken; "Charlies Angels", "Pan Am", "Good Christian Belles", "Revenge", "Once Upon A Time", "Scandal", "The River", "Last Man Standing", "Apartment 23", "Work It", "Suburgatory" och "Man Up".
Jag kommer att återkomma till dessa serier vid ett senare tillfälle. Tydligen så har de dessvärre även lagt ned sju serier; "Detroit 1-8-7", "No Ordinary Family", "Off the Map", "Brothers & Sisters", "V", "Mr.Sunshine" och "Better With You". Härmed slog de alltså Fox´s blodbad till antalet, men här var det ändå rätt så väntade och förståeliga nedläggningar. Ja förutom "Detroit 1-8-7" då, jag menar samtidigt så har ABC skonat en sådan usel serie som "Body of Proof", skandal.
 
Det är nu endast knappt sex veckor kvar till premiären av den fjärde säsongen av HBO´s succéserie "True Blood" och hittills så har man har inte hört eller sett ett skvatt ifrån den. Men nu har HBO äntligen släppt en liten teaser och jag låter denna lite snyggt avsluta denna veckas artikel. Tills nästa gång; missbruka så mycket serier ni bara kan!

| 19 maj 2011 22:40 |