Film

Skribent

Thomas Linnaeus

7 november 2023 | 23:21

Mamma Mia! ABBA blir skräckfilm med legendarisk heavy metal-stjärna

I filmen “Bjorn of the Dead”, som handlar om ABBAs hyllningsband Abbatoir, kommer Iron Maidens sångare Bruce Dickinson spela huvudrollen.
Sångaren från Iron Maiden, Bruce Dickinson, kommer att spela huvudrollen i “Bjorn of the Dead”, rapporterar Deadline. Filmen handlar om ett hyllningsband till ABBA, som råkar fastna inne på en nattklubb samtidigt som den stora apokalypsen drar igång.
 
På registolen har vi Elza Kephart (Slaxx). Bandet kallas för Abbatoir och Dickinson kommer att spela Bjorn själv, som tillsammans med sina bandmedlemmar spelar ABBA-musik på olika tillställningar.
 
Enligt sidan kommer filmen att vara fylld med olika cameos från rock- och metal-världen, och producenten Andrew Prendergast är taggad på projektet:
 
- Vi är glada över att göra denna bloddränkta gore-fest från Austins superroliga, skrämmande, varnande berättelse om musikindustrins inre arbete.
 
Austin är son till Bruce Dickinson, som både producerar “Bjorn of the Dead” och har tagit fram filmens story. Även han är helt lyrisk:
 
- Andrew, Elza och jag kan inte vänta på att ni ska få se vad som väntar. Ta på dig spandexen, putsa perukerna och vässa yxorna. Här kommer Bjorn!
| 7 november 2023 23:21 |