Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 januari 2019 | 12:28

Aaron Sorkin vill att "The Social Network" får uppföljare

"Massor av väldigt intressanta, dramatiska saker har hänt", säger manusförfattaren.
David Finchers "The Social Network" är inget annat än ett mästerverk, och platsar definitivt på min topp-10-lista över bäst filmer någonsin. Med det sagt är jag kluven till om jag skulle vilja se en uppföljare, risken finns ju då att minnet på något sätt förvanskas även om det känns som att Mark Zuckerbergs historia faktiskt inte var nära sin ändpunkt vid filmens slut.
 
En som däremot mer än gärna ser en uppföljare är manusförfattaren bakom "The Social Network"; Aaron Sorkin. I en intervju med AP Entertainment (från Collider) säger han:
 
- För det första, jag vet mycket mer om hur Facebook såg ut 2005 än vad jag vet hur det funkar 2018, men jag vet tillräckligt för att veta att det borde komma en uppföljare. Massor av väldigt intressanta, dramatiska saker har hänt sedan filmen slutade med skadeståndslösningen till Winklevoss-tvillingarna och Eduardo Saverin.
 
Och det verkar inte bara vara Sorkin som är sugen på en uppföljare. Filmens producent, Scott Rudin, ligger tydligen också på kring ämnet:
 
-  Jag har fått mer än ett e-mail från honom där han säger: "Är det inte dags för en uppföljare?".
 
Det finns såklart en hel del material att dyka ner i för en eventuell uppföljare. Facebook har sedan filmens premiär år 2010 blivit ännu mer prevalent i människors liv, och dessutom har företaget kämpat sig igenom stora skandaler, som exempelvis hela Cambridge Analytica-debaclet, den dåliga hanteringen av användarnas personuppgifter, och hur Facebook egentligen påverkade det amerikanska presidentvalet år 2016.
 
Vill du se en uppföljare till "The Social Network"?
| 12 januari 2019 12:28 |