Film

Skribent

Thomas Linnaeus

29 april 2022 | 15:10

"A Quiet Place: Day One" får premiär hösten 2023

Under CinemaCon bekräftade Paramount att en prequel till “A Quiet Place” är på väg. “Pig”-regissörens prequel kommer till biograferna i september 2023.
Michael Sarnoski, senast aktuell med Nicolas Cage-filmen “Pig”, har blivit anlitad för att regissera nästa del i "A Quiet Place"-serien. Titeln på den nya filmen blir “A Quiet Place: Day One”, vilket antyder att vi får se mer av hur hela eländet med de ljudkänsliga utomjordingarna började.
 
I de tidigare “A Quite Place”-filmerna har vi fått följa familjen Abbott, med Hollywood-paret John Krasinski och Emily Blunt i huvudrollerna. Familjen lever avskilt och försöker få vardagspusslet att fungera samtidigt som aliens härjar runt på jorden. John Krasinski regisserade båda filmerna, och kommer alltså inte tillbaka för att regissera denna prequel. Däremot kommer en ordentlig uppföljare till serien, kallad “A Quiet Place Part III” under 2025, som “The Office”-skådisen förväntas regissera, skriver Entertainment Weekly
 
“A Quiet Place: Day One”, blir därmed en prequel till de ursprungliga filmerna. Hur Michael Sarnoski väljer att ta filmserien vidare blir spännande att se, efter att långfilmsdebuten “Pig” - som följer Nicolas Cage i jakt på sin försvunna gris - blivit hyllad. 
 
“A Quiet Place: Day One” släpps på biograferna den 22 september 2023.
| 29 april 2022 15:10 |