Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 februari 2022 | 08:45

”A Man Called Otto” säljs för rekordsumma

Den svenskproducerade remaken av ”En man som heter Ove” med Tom Hanks i huvudrollen har köpts upp av Sony för 60 miljoner dollar.
Den engelskspråkiga nyinspelningen av ”En man som heter Ove” har blivit årets hetaste titel på European Film Market (EFM).

Variety skriver att Sony Pictures haffar de globala distributions-rättigheterna efter ett hetsigt budkrig med andra studios och streamingtjänster. Sony har betalat 60 miljoner dollar, vilket gör detta till det dyraste köpet någonsin på Berlins filmfestivals filmmarknad. Man planerar att släppa ”A Man Called Otto” på bio redan i jul.
 
 
”A Man Called Otto” låter Tom Hanks spela rollen som Rolf Lassgård gjorde i den svenska succéfilmen ”En man som heter Ove” från 2016. Hannes Holms dramakomedi, baserad på en roman av Fredrik Backman, blev dubbelt Oscarsnominerad året därpå. Handlingen följer även denna gång en grinig granne och änkling som håller fast vid sina strikta regler och retar gallfeber på grannarna. Men en oväntad ny vänskap får honom att mjukna.

Inspelningen börjar i februari i Pittsburgh med Marc Forster (”Finding Neverland”) som regissör. Svenska SF Studios och Fredrik Wikström Nicastro (”Snabba Cash”, ”Utvandrarna”) producerar filmen.
| 11 februari 2022 08:45 |