Serie

Skribent

Erika Jarhed

14 april 2023 | 13:00

Baseboll-serien "A League of Their Own" får en andra och sista säsong

Amazons serie som baseras på den gamla kultfilmen "Tjejligan" förnyas med ytterligare en säsong som kommer att bli seriens sista.
2022 fick Amazons nya serie "A League of Their Own" premiär som baseras på filmen "Tjejligan" från 1992 som hade bland annat Tom Hanks och Madonna i huvudrollerna. Nu meddelar Amazon att serien kommer att få en säsong två, men som kommer att bli seriens sista. 
 
- Vi är mycket stolta över det arbete Abbi, Will, skådespelarna och teamet har gjort med att göra "A League of Their Own" som har fått sig en otroligt lojal fanbase, och som har fått många fina erkännanden och utmärkelser. Efter att ha hört vad teamat har planerat för den nya berättelsen i denna underbara serie är vi mycket glada för vad våra fans kan vänta sig härnäst, säger Amazons VD Vernon Sanders i ett uttalande. 
 
I serien medverkar bland annat Abbie Jacobson ("The Mitchells vs. the Machines"), Chanté Adams ("Roxanne Roxanne"), Gbemisola Ikumelo ("Famalam") och D'Arcy Carden ("The Good Place"). Dessutom kommer den 95-åriga basebollspelaren Maybelle Blair vara med som konsult för den andra säsongen.
 
Första säsongen bestod av 8 avsnitt, men denna gången kommer den endast få 4 avsnitt. 
 
Säsong ett utspelade sig under 1943 och handlade om bildandet av Rockford Peaches, ett basebolldamlag. Vi får möta Charson Shaw (Jacobson) som lämnar sitt småstadsliv för att fullfölja sin dröm om att spela professionell baseboll och Maxine Chapman (Adams), en afroamerikansk kvinna som är besatt av baseboll men som inte tillåts göra det hon älskar. Serien behandlar ämnen som ras och sexualitet.
 
När den andra säsongen av "A League of Their Own" får premiär är fortfarande okänt.
| 14 april 2023 13:00 |