Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

11 april 2016 | 18:00

9 tv-stjärnor med osmickrande djur-look-alikes

Och inte på det sexiga lejon-sättet...
Visst, folk som får synas framför kameran har ofta utseendet med sig. I vissa fall drömmer vi om att få se dem släppa lös besten inom dem, kräla fram som ett hungrigt lejon med intensiv blick och ryta... I andra fall: inte så smickrande. Låt oss glo på 9 TV-stjärnor som ser ut som djur.

Larry King - "American Crime Story" (2016)
Den här helt vanliga apan borde få pris för bästa Larry-King-cosplay! King är just nu aktuell i serien "Fallet O.J. Simpson: American Crime Story" som sig själv, där flera olika kända brott tas upp. Det är inte lika lätt att ta honom på allvar med den här liknelsen i minnet.

Jack Black - "Tenacious D: The Complete Master Works" (1997-2000)
Jack Black har inte bara ett hundliknande beteende, med sitt högljudda skratt, outtröttliga energi och vilja till uppmärksamhet. Han ser också ut som en hund. Berättelsen om Jack Black och Kyle Gass gjordes både på film och som TV-serie och deras sånger leder ofta till skrälig allsång på fest, så här nästan två decennier senare.

Taylor Lautner - "Danne Fantom" (2005)
Självklart är han mest känd som film-stjärna i "Twilight", men visste du att han har röstskådespelat i tecknade "Danne Fantom"? Och då är man bannemej TV-stjärna. Dessutom är hans senaste projekt en TV-serie kallad "Cuckoo" om ett gäng hippies. Hans bästa roll hittills är dock den som lama-look-alike, i min mening.

Hilary Duff - "Gossip Girl" (2009)
Hilary Duff spelade Olivia Burke i "Gossip Girl" och förknippas ofta med att vara en skönhet, men det går inte att förneka att denna fotograf fångade henne i ett ögonblick där hon är slående lik Åsnan från "Shrek".

Rowan Atkinson - "Mr. Bean" (1990-1995)
Rowan Atkinson inte bara spelar Mr. Bean - för de flesta är han Mr. Bean! Med ett gummi-ansikte som kan göra de mest komiska grimarser, råkar en av dessa ikoniska ansiktsuttryck likna en uggla på pricken. Till och med ögonfärgen är rätt!

Benedict Cumberbatch - "Sherlock" (2010-2017)
Personligen har jag alltid tyckt att Cumberbatch karaktäristiska drag har fört associationerna till en get, om jag skulle välja ett djur, men hans spirit-animal verkar inte vara något annat än en utter!

Adam Driver - "Girls" (2012-2016)
Låter såklart konstigt, men allas vår Kylo Ren från "Star Wars: The Force Awakens" är också känd från TV-serien "Girls" i rollen som Adam Sackler. Trots sitt hårda skal i Star Wars, är han en purrande kissekatt på insidan.

Samuel L. Jackson - "Agents of S.H.I.E.L.D"
Samuel "Mother Fucking" Jackson figurerar mest i filmroller, men har varit med i ett par "S.H.I.E.L.D"-avsnitt som Nick Fury, samt spelat in en del mindre serier såsom "The Boondocks" och "The Afro Samurai", där han hade återkommande roller. Nyckeln till att göra så många som 164 roller är att skicka sin look-alike på de mindre viktiga uppdragen.

Sarah Jessica Parker - "Sex and the City" (1998-2004)
Hur kan man lista TV-skådisar med djur-ansikten utan att nämna Jessica Parker? Hon har liknats vid hästar och älgar vid flera tillfällen, kanske mest känt ifrån "South Park", som gjorde ett helt avsnitt dedikerat till att jämföra hennes ansikte med en älgs och hon nästan skjuts under jaktsäsongen.

Håller du med? Vem saknas på listan?
| 11 april 2016 18:00 |