Spel

Skribent

Jerry Fogselius

24 juli 2018 | 12:00

9-minutersklipp från "Shadow of the Tomb Raider" tar oss till tropiska Paititi

Längtar du också bort från dödsvärmen här i Sverige? Ta en tur till den svalkande gravkammare som Lara Croft beger sig till i senaste klippet från det kommande spelet.
Paititi är namnet på den stora by (med djunglig omnejd) som Lara Croft kommer ägna mycket tid i när "Shadow of the Tomb Raider" släpps i höst. Byn fungerar som spelets hubbvärld och i det senaste videoklippet får vi bland annat veta att det är här som hjältinnan kommer kunna handla material och nya vapen, samt få nys om närliggande gravkamrar som väntar på att utforskas.
 
Även om det förstås är proppat med säljprat i videon, blir jag ändå sugen på spelet tack vare två saker: dels de urtjusiga miljöerna, som förmodligen kommer få mitt grafikkort att tjippa efter andan och fläktarna att skrika av snurrande smärta. Detta ser kort sagt ut att bli det snyggaste "Tomb Raider"-äventyret hittills, inte bara grafiskt utan även när det gäller själva skådeplatsen. Jag är en sucker för djungelmiljöer och att få utforska det tropiska Paititi är något som lär falla mig precis i smaken - även om mina datorkomponenter lär protestera högljutt.
 
Den andra orsaken till min ökade hype är att spelet kommer erbjuda individuella svårighetsgrader för olika moment i spelet. I "Shadow of the Tomb Raider" kommer du nämligen kunna skräddarsy svårighetsgraderna för spelets pussel, utforskning och strider, vilket på förhand känns som ett klockrent sätt att låta spelaren forma sin spelupplevelse på. Själv avskyr jag exempelvis när fiender inte dör hur mycket stryk jag än ger dem, medan jag gärna klurar ett extra varv när det gäller pusselmomenten i ett spel. Att då kunna ställa in så att jag slipper onödigt utdragna eldstrider - men samtidigt får behålla de utmanande pusslen – ser på förhand ut att bli en strålande lösning.
 
Ta en titt på klippet här nedanför och berätta gärna om det är något särskilt som gör dig extra taggad när det gäller "Shadow of the Tomb Raider":
 
 
"Shadow of the Tomb Raider" släpps den 14 september.
| 24 juli 2018 12:00 |