Film

Skribent

EvaEpic

6 april 2012 | 20:01

8 udda skräckfilmstips

Om du tror att du sett allt, tänk om! Här kommer en lista på åtta sevärda och relativt okända skräckisar. Hur många av dem har du redan sett?

Känns det som att du redan sett allt som skräckfilmer har att erbjuda? Orkar du inte umgås med släkten i påsk och bänkar dig hellre framför en blodig film som inte handlar om Jesus? MovieZine tipsar om några relativt okända, blodiga rysare.

"Kiss Daddy Goodbye" (1981)

I denna 80-talsskräckis möter vi två syskon med övernaturliga krafter. De använder sina krafter för att återuppväcka sin döda pappa och hämnas på det mc-gäng som dödade honom. Är du sugen på en riktigt gammal och underhållande skräckis så är detta en film för dig.

"Hell's Ground" (2007)

Har du någonsin funderat över om Pakistansk skräckfilm är något att ha? Kanske inte, men "Hell's Ground" är enligt skaparna en hyllning till Lucio Fulci och zombiekungen George Romero, fast i modern pakistansk tappning. Vi får följa ett par ungdomar som blir offer för hungriga zombies och en mördarfamilj.

"Slaktaren" (aka. "Seed" - 2007)

Uwe Boll är känd för att vara den sämsta regissören genom tiderna, och det förstår man om man sett "Postal" eller "Eaters". "Slaktaren" handlar om Max Seed, en seriemördare som begravs levande efter flera försök i elektriska stolen. Men han har inga planer på att ligga begravd, och söker hämnd på alla de inblandade i hans avrättning. En blodig historia på Uwe Bolls vis.

"City of Rott" (2006)

Tror du att du redan sett alla zombiefilmer som finns ute på marknaden? Tänk om! "City of Rott" är en animerad zombiehistoria om en äldre herre som förlorat allt kontakt med verkligheten i en stad full av levande döda. Detta är den första animerade zombiefilmen på marknaden, men är inte mindre blodig för det...

"Plague Town" (2008)

Den dysfunktionella familjen Monahan och en av döttrarnas brittiska flirt är på semester på Irland, men allt går inte riktigt som planerat. De bestämmer sig för att återvända hem men blir strandade på den irländska landsbygden när de missar sista bussen hem. Vad de ännu inte vet är att i mörkret lurar bland annat deformerade barn som älskar sadistiska lekar.

"Alien vs Zombies - The Dark Lurking" (2010)

Ett experiment går fruktansvärt fel på en underjordisk forskningsstation år 2017. Kommunikationen till omvärlden är bruten, och de åtta som sitter fast måste välja mellan att barrikera sig och vänta på hjälp, eller ta sig upp till jordytan. Frågan är bara om man vill riskera att dödas av muterade, köttätande varelser som tagit över stationen. En film för dig som gillar både sci-fi och skräck!

"Vilddjuren anfaller" (1976)

Tycker du att djur är vackra varelser? Är du en av dem som gärna skulle vilja ha en liten djurpark hemma om ekonomin tillät? Förmodligen inte efter denna kultrulle med Leslie Nielsen i en av rollerna. Ozonlagret blir allt tunnare och det gör att djuren börjar löpa amok - i alla fall på land och de attackerar människor i ren, animalisk vrede.

"Tony - En seriemördare i London" (2009)

Tony är arbetslös, umgås inte så gärna med andra människor och har ett osunt förhållande till videovåld. Han må verka tafatt och något sympatisk, men hans excentriska yttre döljer grova sociala handikapp och ibland vaknar odjuret i honom och han blir iskall och totalt hänsynslös. En annorlunda seriemördarfilm med ett lägre tempo och som lämnar åskådaren med rysningar.

| 6 april 2012 20:01 |