Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 februari 2015 | 17:00

8 påskägg att upptäcka i "Big Hero 6"

Kolla: Röjar-Ralf, Bolt och karaktärer från "Frost" gör hemliga gästspel.
Animatörerna på Disney är ökända för att klämma in diverse överraskningar och väl dolda hintar i sina filmer. MovieZine har tidigare tittat närmare på påskäggen i "Frost" och i "Trassel". Givetvis är också bioaktuella "Big Hero 6" proppfull med både interna skämt och diskreta blinkningar åt studios tidigare filmiska framgångar.

Röjar-Ralf

Se där, en liten Röjar-Ralf-figur står på Hiros dataskärm. "Röjar-Ralf" från 2012 var precis som "Big Hero 6" en modernare Disneyfilm med fokus på action och popkultur. Den vann också Oscarn för Bästa animerade film. 



Bolt

"Bolt" var en av Disneys tidiga CGI-animerade filmer. Knappast lika framgångsrik som några av dem som skulle följa i Bolts tass-spår, men den lilla hjältehunden förtjänas att hyllas han också. Här som ett porträtt på polismannens skrivbord.



Frost

Det återstår att se om "Big Hero 6" kan bli en lika framgångsrik animerad film som förra årets "Frost". Disneys animatörer smyger ändå in en liten homage till Prins Hans i form av denna staty, snart på väg att sprängas i småbitar.



Hans är efterlyst

Jo, Prins Hans må ha fått en egen staty i staden San Fransokyo, men han har också retat upp lagen - hur, lär vi aldrig få veta. Enligt anslagstavlan på polisstationen är han en efterlyst man.



Superhjältarna

Nörden Freds rum är smockfullt med roliga detaljer för superhjältefans och serietidningsnördar. Så titta noga på alla figurer som dyker upp där. Här syns bland annat Elastigirl från "Superhjältarna" och - överkurs! - en av Baymax skepnader från serietidningarna som "Big Hero 6" bygger på.



Mer Röjar-Ralf

I de detaljrika bilderna över staden San Fransokyo döljer sig bland annat en billboard för "Röjar-Ralf"… och "Lilla kycklingen"! Minns ni den?





A113

Ett av Pixars återkommande påskägg har även hittat till "Big Hero 6". A113 syftar på klassrummet på California Institute of the Arts, där flera av Disneys och Pixars stora filmskapare träffades och pluggade.



Stan Lee

"Big Hero 6" är Disneys första samarbete med kollegorna på Marvel. Och ingen Marvel-film utan ett gästspel från… ja, ni vet vem. Animerat eller inte, det hindrar inte gamle Stan Lee från att dyka upp - här på familjeporträttet hemma hos Fred. 



Tips: sitt kvar efter eftertexterna för ännu ett Marvel-påskägg!

| 3 februari 2015 17:00 |