Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

25 oktober 2014 | 12:00

7 roliga Halloween-kostymer i TV

Det känns som lag på att amerikanska TV-serier i allmänhet, och komediserier i synnerhet, måste göra Halloween-avsnitt.
Här nedan följer sju seriers Halloween-kostymer, som kanske inte alltid varit de vackraste men som ändå är minnesvärda av andra skäl. Håll till godo:

Ross kommer utklädd till bajskorv, f'låt "Spud-nik" i "Vänner"Ur avsnittet "The One With The Halloween Party" (säsong 8, avsnitt 6, sändes 2001). "Vänner" var mer inne på Thanksgiving-avsnitt än på Halloween-diton. Synd, med tanke på hur väl de lyckades med kostymerna här. Joey som Chandler är också rent TV-guld.  

Haley som het Moder Teresa i "Modern Family"Efter att ha provat en rad åtsittande Halloween-dräkter som inte godkänts av mamma Claire får Haley en snilleblixt: "Mamma, du kan inte ha problem med den här kostymen, jag är Moder Teresa!" Well...  Från säsong 2, avsnitt 6.

Jim är Facebook i "The Office US"Aaaah, den subtila genialiteten i att skriva "book" i sin feja. Synd bara att ingen i Jims omgivning fattar skämtet. Från säsong 6, avsnitt 8, kallat "Koi Pond".

Denny och Alan rockar samma flamingo-outfit i "Boston Legal"En av de få icke-komedierna, åtminstone inte renodlad, "Advokaterna"-spinoffen "Boston Legal" benämns ju snarare som dramedi. Hur som, spola fram till 39:11 så får ni uppleva William Shatner och James Spader i fantastiska identiska flamingodräkter. You're welcome. Från säsong 2, avsnitt 6. 

Fez överraskar gänget som Dr. Frank-N-Furter i "That '70s Show"Från säsong 3, avsnitt 4. Wilmer Valderrama får visa att hans gluteus maximus-muskel är vältränad när han kommer utklädd till Dr Frank-N-Furter från "The Rocky Horror Show". Resten av avsnittet är för övrigt en hommage till Hitchcock, med blinkningar åt bland annat "Psycho", "Fåglarna", "I sista minuten" och "Fönstret åt gården".

Alla är The Flash i "The Big Bang Theory"Ursäkta de spanska undertexterna men det var det bästa tillgängliga klippet. Från säsong 1, avsnitt 6. Pojkarna är inbjudna till Penny på Halloween-fest och alla vill vara superhjälten The Flash. Det är otroligt synd att de andra inte lyssnar på Raj när han föreslår att de ska gå på led resten av kvällen för att på så sätt simulera rörelse. Bra idé ju! 

Marshalls, Lilys och Teds temakostymer i "How I Met Your MotherEn specialare som ska symbolisera traditionen som kom till under åren då Ted och Marshall bodde tillsammans på college, och Marshall hade blivit ihop med Lily. Alla deras idéer är lysande, kanske är favoriten "Lady (Lily) & Lufsen (Marshall) och deras tallrik spagetti (Ted). Men även Dr. Frankenstein (Lily), hans monster (Marshall) och en skrämd bybo (Ted) är grymt rolig. Äh, som sagt, alla är ruggigt roliga. 
 
Okej, det får räcka så för den här gången. 

Fyll gärna på med egna förslag, det finns många fler där ute!
| 25 oktober 2014 12:00 |