Film

Skribent

MovieZine

2 maj 2023 | 10:30

Det finns 600 olika versioner av "Guardians of the Galaxy vol. 3"

"Det mest komplexa Marvel någonsin gjort", säger Disney i en kommentar.
Du trodde väl inte att en och samma filmkopia kunde skickas ut till alla världens biografer?
 
Olika bioformat och storlekar på vita duken gör det hela lite mer komplext. Och i en artikel i Hollywood Reporter får vi veta att Disney och Marvel tar detta riktigt seriöst. När tredje "Guardians of the Galaxy" rullar ut i världen imorgon har regissören James Gunn skapat 600 unika versioner av filmen.
 
- Det är den mest komplexa leveransen som Marvel någonsin har gjorts. Målet är att ge varje biograf i USA och de flesta internationella möjligheten att maximalt utnyttja biodukens storlek för sin publik. Så var du än ser filmen får du den bästa versionen, förklarar Disney-chefen Evan Jacobs.
 
James Gunn verkar ha varit nära involverad i arbetet och designat sina bilder och scener med bland annat den breda Letterbox-versionen och den mer fyrkantiga IMAX-duken i åtanke.
 
 
Men det här är faktiskt ingenting ovanligt när det kommer till Hollywoods blockbusters. Marvels filmer släpps ofta i 500 olika versioner. Men rekordet har James Cameron och "Avatar: The Way of Water". Den släpptes i 1065 olika versioner, och olika kombinationer av 3D, 4K, HDR och olika ljusinställningar.
 
"Guardians of the Galaxy vol. 3" får svensk premiär imorgon onsdag. 
| 2 maj 2023 10:30 |