Film

Skribent

MovieZine

7 november 2016 | 21:00

6 skådisar som kunde spelat Doctor Strange

Benedict Cumberbatch var nämligen inte den enda som var påtänkt för rollen.
Scott Derricksons "Doctor Strange" har nyligen haft premiär till allmän beundran, och filmen är ett klart udda inslag i Marvels fauna av superhjältefilmer. Även Benedict Cumberbatch hyllas för sin insats som Stephen Strange, men som med de flesta stora roller i filmvärlden var han inte den enda som var påtänkt från början.

Här är 6 andra skådisar som hade kunnat spela Doctor Strange:

Joaquin Phoenix




Joaquin Phoenix var Marvels förstaval som den mystiske doktorn, men han tackade nej till rollen. Motiveringen löd:

- Det fanns för många krav som gick emot mina instinkter för karaktären. Jag har blivit bortskämd. Jag har aldrig behövt göra de där kompromisserna. Jag har hittills aldrig träffat en regissör för något av de här projekten som när vi gått igenom manuset tillsammans sagt: "Vet du vad, skit i den här action-scenen, vi fokuserar på karaktären istället!". Jag förstår tankesättet men jag tror att det är bäst att jag låter bli överhuvudtaget.

Ethan Hawke




Ethan Hawke kampanjade under en period för rollen, och eftersom han tidigare hade arbetat med regissören Scott Derrickson (med "Sinister") var han definitivt med i diskussionerna. Han berättade:

- Jag är helt öppen för att göra något sådant, men det finns ett stort problem varje gång Marvel kommer till sådana som mig eller Joaquin eller vem som helst som älskar att skådespela, för sådana här projekt innebär automatiskt att en stor portion av tiden går åt till att sälja in filmen, vilket självklart är väldigt viktigt för studion. Det innebär väldigt mycket tid då du faktiskt jobbar, fast inte med att skådespela.

Ewan McGregor




Det ska enligt uppgift ha förekommit en del flörtande mellan Marvel och McGregor, och i en intervju med MTV förra året sa han så här:

- Jag ville göra det, ja. Jag tyckte att det var spännande. Jag gillade idén om att skapa och vara en superhjälte-karaktär.

McGregor själv pekade samtidigt på att hans bristande kunskap om serietidningar kan ha varit en del i varför han till sist inte fick rollen. Men han verkade inte ta alltför hårt på att Marvel gick i en annan riktning:

- Det var kul att vara med i diskussionerna ett tag i alla fall.

Patrick Dempsey




"Grey's Anatomy"-skådisen Patrick Dempsey ville gärna spela Doctor Strange, men såg framför sig en TV-serie istället för en film. I en intervju med Los Angeles Times innan rollen blivit tillsatt sa han:

- Jag lobbar för den. Det hade varit fantastiskt. Det hade kunnat bli en fantastisk TV-serie, speciellt om HBO gjorde den.

Tyvärr för Dempsey så hade Marvel större planer än en TV-serie.

Aiden Gillen




"Game of Thrones"-skådespelaren Aiden Gillen, eller Petyr "Littlefinger" Baelish som han är mer känd som för alla fans av HBO:s fantasyserie, hade ett tag en namninsamling igång för att han skulle få rollen. Eller ja, inte Gillen själv då, men några fans för hans räkning. 875 personer skrev under listan, som enligt upphovsmännen skulle skickas in till Marvel. Det gav dock (som bekant) inte resultat. Tycker du att han hade passat som Stephen Strange?

Nicolas Cage




Nej, Nic Cage var aldrig (oss veterligen) påtänkt för Marvels "Doctor Strange", men det hindrar inte att han en gång i tiden var påtänkt för rollen, fast i en annan form. Roman Coppola, Francis Ford Coppolas son (och Sofias bror) ville för drygt 20 år sedan göra en film baserat på "Doctor Strange", men han hann aldrig komma särskilt långt i planeringen. Dock har han erkänt att han hade en skådis i huvudet för rollen; nämligen Nicolas Cage. Hade han inte varit ett alldeles underbart val? Konstig på riktigt och allt, liksom.

Vem av skådespelarna ovan hade du helst sett i rollen om inte Benedict Cumberbatch fått den?
| 7 november 2016 21:00 |