Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 december 2019 | 11:45

6 minuter ur "Tenet" visas på IMAX-biografer

En smygtitt på Christopher Nolans nya storfilm för alla som ser "Star Wars: The Rise of Skywalker".
Som vi rapporterade för några veckor sedan har Christopher Nolan laddat upp med en specialtrailer inför "Tenet". En sex minuter lång prolog visas på IMAX-biografer världen över, kopplad till nya Star Wars-kapitlet "The Rise of Skywalker".

Prologen kan ses på IMAX på Filmstaden Scandinavia i Solna och Filmstaden Bergakungen i Göteborg. Läs mer nedan...
 
 
Den sex minuter långa scenen skildrar en terrorattack mot en konsertsal. Intensiva actionscener förhöjs av Ludwig Göranssons pulshöjande musik. Men det är först i slutet, då titeln kommer upp på duken, som publiken förstår vad de tittar på.

- Några har planterat bomber bland publiken. En slags insatsstyrka tar sig in för att röja bomberna medan hela publiken och orkestern verkar ha somnat simultant, berättar läsaren Emeric Carlsson för oss.

En grupp män som är likadant klädda som insatsstyrkan smiter in med dem. De har ett annat uppdrag och ska få ut en mullvad därifrån som har blivit avslöjad.

- Det blir skottlossning, bomber och massa drama. De tar sig ut, men oklart hur pass bra de kommer klara sig, och då kommer titeln "Tenet" upp! Jag fastnade väldigt mycket för det, drogs in i spänningen direkt! säger vår läsare Niclas Pettersson.
 
Prologen lär tyvärr inte släppas online. Här kan du iallafall se den snygga trailern som kom tidigare i veckan:
 
 
Christopher Nolans ambitiösa actionfilm har John Davis Washington, Elizabeth Debicki och Robert Pattinson i hvuudrollerna. "Tenet" får biopremiär 17 juli.
 
Har du också sett prologen? Berätta nedan vad du tyckte!
| 21 december 2019 11:45 |