Film

Skribent

MovieZine

1 december 2016 | 21:00

Här är de 6 animerade Disneyfilmerna som är på väg

Vi sammanfattar allt vi vet.
Disney fick till en riktigt stjärnsmäll med "Zootropolis" tidigare i år, och tidiga rapporter skvallrar om att även snart bioaktuella "Vaiana" kan vara en höjdare. Men vad mer ligger i startgroparna för animationsstudion framöver? Just det tänkte vi ta reda på i den här artikeln genom att lista alla kommande animerade filmer som Disney utannonserat, och när de släpps.

"Vaiana" - 3:e februari 2017




"Vaiana" eller "Moana"? Oavsett vilket namn man använder så landar den Hawaii-doftande havsfilmen på svenska biografer den 3:e februari år 2017. Dwayne Johnson, Jemaine Clement, Nicole Scherzinger och Alan Tudyk är några av skådisarna som lånar ut sina röster till filmen. 

"Röjar-Ralf 2" - 9:e mars 2018




John C. Reillys missförstådda TV-spels-skurk kommer tillbaka den 9:e mars år 2018 och blir alltså nästa Disneyfilm efter "Vaiana" att släppas på svenska biografer. Det lilla som finns att läsa om handlingen på IMDB lyder ungefär "Röjar-Ralf röjer rent på internet".

"Gigantic" - 21:a november 2018




Disney ger sig på att berätta den klassiska sagan om Jack och bönstjälken. Premiär blir det den 21:a november år 2018. Filmen utspelar sig i Spanien där en ung pojke träffar på en 18 meter lång liten flicka, och tillsammans med henne upptäcker en hel värld ovan molnen.

"Frost 2" - premiär ej satt




Filmen varenda barn och hans kotte väntar på har ännu inte fått något premiärdatum. Ensemblen med Kristen Bell och Idina Menzel (Adele Dazeem) i spetsen har dock uttalat sig både här och där kring "Frost 2", och manusarbetet sägs vara i full gång.

Två okända filmer... - 27:e november 2019 & 25:e november 2020




Disney har bokat upp Thanksgiving-helgen både år 2019 (27:e november) och år 2020 (25:e november) för två stycken ännu ej utannonserade animerade filmer. Oddsen är att ett av datumen tjingas av "Frost 2", beroende på när den blir klar, men det andra datumet kan vi bara spekulera kring i dagsläget. 

Förutom de här sex filmerna ovan skrev vi även för några veckor sedan om ytterligare en film, som Lin-Manuel Miranda (skaparen av musikalen "Hamilton") och Byron Howard (regissören bakom "Zootropolis") jobbar på tillsammans. Vad gäller den filmen är dock varken premiärdatum eller titel känd. Läs mer om den här!

Vilken av Disneys animerade filmer ser du mest fram emot? Kommentera nedan!
| 1 december 2016 21:00 |