Skribent

Patrik Jonsson

17 juni 2013 | 20:01

50 Cent gör dramaserie

"Seinfeld"-veteraner återförenas, och Stellan Skarsgård hoppar på en skurkroll i "Quarry" - här är veckans TV-nyheter.

Det blir alltså Harry Potter-regissören David Yates som kommer att ta över registolen då det gäller dramaserien "Tyrant". För ett par veckor sedan rapporterades det om Ang Lees avhopp och det tog alltså inte längre tid för FX att hitta en värdig ersättare. Ja om han nu är en värdig ersättare?

Jag vet inte vad alla ni där ute tycker men själv tycker jag ändå att en regissör som Yates nog blir helt okej. Han har inte endast de fyra sista Potter-filmerna på sitt CV, utan han har faktiskt även gjort TV tidigare där miniserierna "State of Play" och "The Way We Live Now" kan nämnas. Ingen Oscarvinnare, men ändock en hyffsat respekterad regissör som dessutom har TV-vana sedan tidigare, det är bara att hålla tummarna och önska honom lycka till!

Cinemaxs projekt "Quarry", som fick grönt ljus till ett pilotavsnitt för ett par månader sedan, har fått förstärkning i rollistan och detta dessutom av lite blågult. När sönerna Alexander ("True Blood"), Gustaf ("Vikings") och Bill ("Hemlock Grove") samtliga gör TV så är det väl inte mer än rätt att även farsgubben får en chans? Sagt och gjort, Stellan Skarsgård har nämligen tilldelats en roll som seriens stora badguy. "Quarry" ska alltså handla om en grupp f.d. Vietnam soldater som rekryteras att bli lönnmördare i början av 70-talet. Ja det vill säga ifall nu Cinemax slutligen ger klartecken till en full säsong, snälla gör det?

De båda "Seinfeld"-veteranerna Jason Alexander och Michael Richards kommer att återförenas och detta gör de i TV Lands kommande komediserie "Kirstie" vilken har Kirstie Alley (no shit?) i huvudrollen. Både Alexanders och Richards roller verkar vara av den återkommande arten. Serien har även några "Cheers!"-veteraner, förutom Alley, i några roller; George Wendt (Norm) och Reah Perlman. "Seinfeld" möter "Cheers" alltså, typ.

Veckans stora suck tillägnas nyheten om att 50 Cents dramaserie "Power" har fått grönt ljus till åtta avsnitt av kabelkanalen Starz. Serien ska kretsa kring en nattklubbsägare tillika knarkkung och hans klubbar, langning och jox. 50 Cent står som huvudproducent så ja...suck!

Det har varit ännu en trög sommarvecka på nyhetsfronten så jag tackar för mig redan här, tack.

| 17 juni 2013 20:01 |