Serie

Skribent

Alexander Kardelo

3 juli 2022 | 18:30

5 tv-serier har lagts ned under senaste veckan

Resan är över för ”The Time Traveler’s Wife” och vi får aldrig veta ”Why Women Kill”.
Det är ett hårt klimat där ute med streamingkriget i full gång. Allt fler tjänster satsar stora pengar på att hitta tv-serierna som kommer locka kunderna, och det innebär också att allt fler serier ryker direkt om de inte håller måttet.
 
Under den senaste veckan har tv-bossarna i Hollywood lagt ned inte mindre än fem tv-serier. Kommer vi sakna någon av dem? Tveksamt.
 
HBO:s ”The Time Traveler’s Wife” har blivit nerlagd efter bara en säsong. Rose Leslie och Theo James syntes i denna nyadaption av boken ”Tidsresenärens hustru”, som tidigare har blivit film. Alla sex avsnitt finns att se på HBO Max.
 
 
Det är knappt ett år sedan Netflix animerade tv-serie ”Q-Force” släpptes. Då fick vi möta ett gäng färgstarka hbtq-karaktärer som bildade en hemlig spionagentur. Den vågade Bond-parodin sågades av många kritiker och lär inte heller ha hittat en särskilt bred publik.
 
Paramount+ har valt att döda ”Why Women Kill” efter två säsonger. Ett mycket otippat beslut, då serien fick klartecken för en tredje säsong i december förra året, skriver Deadline. Nu har alltså streamingtjänsten kommit på andra tankar. Serien är skapad av Marc Cherry (”Desperate Housewives”) och har Lucy Liu i en av huvudrollerna.
 
 
”Tom Swift” är en serie få hört talas om, och inte hjälper det att den nu är nedlagd efter bara några avsnitt. The CW står bakom denna spinoff på ”Nancy Drew” som drog drygt en halv miljon tittare i veckan, enligt Hollywood Reporter. Resten av säsongen kommer visas klart i USA - serien har ännu inte kommit till Sverige.
 
Sist, och kanske minst - ”Duncanville” är en animerad komediserie från Fox som även den gått under radarn för svenska publiken. Trots Amy Poehler och ”Simpsons”-veteranen Mike Scullys inblandning blev tittarsiffrorna förmodligen för låga.
| 3 juli 2022 18:30 |