Film

Skribent

Richard Hammar

28 oktober 2017 | 15:00

5 b-skräckfilmer som är bättre än du tror

Det finns ett hav av riktigt kassa och skräpiga b-skräckfilmer där ute. Men ibland hittar man en liten dold juvel som, om man ger den chansen, sticker ut ur mängden.
Nedan listar jag de där b-skräckfilmerna som är värda din tid trots att de inte har en hög budget eller blivit en mega-hit. Splatterfilmer och annat riktigt "b-igt" finns det massvis av. Det kan vara otroligt trist att välja ut något på Netflix som ser relativt okej ut, för att sedan bli riktigt besviken på hur dåligt det var. Här får du tips på 5 b-skräckfilmer som finns att streama nu och som faktiskt är bra och värda din tid. Perfekt under Halloween!
 
 

5. Black Christmas (2006)

 
Remaken från 2006 kanske inte är en höjdarfilm men de är ju inte heller vad listan handlar om. "Black Christmas" är blodig och underhållande. Handlingen är simpel: en galning på rymmen återvänder till sitt barndomshem som nu blivit en college-förening för ett gäng tjejer. Han ska givetvis mörda alla. "Black Christmas" finns att streama på Netflix.
 
 

4. Hush (2016)

 
"Hush" är en Netflix-producerad liten godbit som är väldigt simpel men underhållande. En döv kvinna måste försvara sig mot en maskerad mördare som brutit sig in i hennes hus. Det är skoj och en aning obehagligt faktiskt, återigen ingen högbudet-film men absolut värd din tid.
 
 

3. Would You Rather (2012)

 
En dödlig tävling, eller snarare lek, som går ut på att göra ett av två val du hellre föredrar. Såklart våldsamma sådana. En ung kvinna behöver vinstpengarna till att rädda sin bror. Enkelt, roligt och blodigt. Ungefär precis vad man förväntar sig av sån här slags film. "Would You Rather" är helt klart sevärd och finns att streama på Netflix.
 
 

2. Splinter (2008)

 
"Splinter" är en sån där lågbudget-b-film som överraskade en helt. Ett okänt monster som är förvånansvärt obehagligt får ett gäng människor att bli instängda på en bensinstation i mitten av ingenstans. Det är dödligt, blodigt och risken för infektion är stor. "Splinter" är ett måste i denna kategori att se och även den finns att streama på Netflix.
 
 

1. Slither (2006)

 
Vad gjorde regissören James Gunn innan han regisserade "Guardians of the Galaxy"-filmerna? Jo, bland annat "Slither" med Nathan Fillion och Elizabeth Banks i huvudrollerna. "Slither" är vrickad, blodig och helskön rakt igenom och håller den där b-känslan snyggt hela tiden. Vi får följa en liten stad som måste slåss för sina liv när ett utomjordiskt virus förvandlar invånarna till zombies-"ish" och muterade monster. "Slither" finns att hyra på Blockbuster.
 
Har du sett några av filmerna ovan, eller har du en annan favorit i kategorin b-skräckfilmer som vi inte fick med? Kommentera nedan.
| 28 oktober 2017 15:00 |