Film

Skribent

MovieZine

18 februari 2022 | 12:00

Vilken biohelg! 5 starka premiärer för dig som älskar drama

Alicia Vikander, Joaquin Phoenix och Stephen Graham briljerar i några av veckans sevärda nya biofilmer.
Actionäventyret ”Uncharted” lär locka störst biopublik i helgen. Men detta är annars en sällsynt bra premiärdag för alla dramaälskare. Inte mindre än fem starka och kritikerrosade filmer går idag upp på svenska biodukar och MovieZine har delat ut höga betyg till samtliga:
 
 

”Blue Bayou”

 
Kärleksfullt och känslomässigt omskakande om en familj i kris. Justin Chon har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen som Antonio, som efter 30 år i USA riskerar att skickas tillbaka till Korea som han adopterades från vid tre års ålder. Tillsammans med Alicia Vikander i rollen som hans hustru tar denna duo med publiken på en riktigt emotionell resa.
 
 

”Boiling Point”

 
En stressfylld restaurangkväll i en enda lång tagning, hur låter det? Här får vi följa arbetet på en fullbokad restaurang i London under en kväll med köksmästaren Andy Jones (Stephen Graham) som försöker hålla allt samman. Det blir humörsvängningar, konflikter och pretentiösa åsikter om mat. MovieZines recensent Vanja Tomin delade ut toppbetyg till "en sevärd och lysande prestation".
 
 

”C’mon C’mon” 

 
I Joaquin Phoenix första filmroll efter "Joker" spelar han en radiojournalist som gått med på att se efter syrrans sjuårige grabb. Dagarna de spenderar tillsammans låter Johnny lära sig mycket om föräldraskap, barnuppfostran och ungas syn på världen och framtiden. "Melankolisk, lågmäld och bitvis gulligt småmunter" tyckte vår recensent Annika Andersson.
 
Large a2b869af07253838a600c8be342e9e6b the innocents
 

”De oskyldiga”

 
Eskil Vogt (Oscarsnominerad för sitt manus till "Världens värsta människa") regisserar denna obehagliga dramathriller med drag av Stephen King och John Ajvide Lindqvist. I ett vanligt norskt bostadsområde möter vi fyra barn som upptäcker telepatiska och nästan magiska förmågor, och börjar testa varandras gränser. "En fruktansvärt obehaglig film, och jag älskar det!" skriver MovieZines Jonna Vanhatalo.
 
 

”Omständigheter”

 
Filmen utspelas i Frankrike år 1963. Abort är förbjudet och straffas i bästa fall med fängelse, i värsta fall dör kvinnan. Här möter vi 23-åriga Anne vars liv vänds upp och ned. Regissören Audrey Diwan vann det ärofyllda Guldlejonet för Bästa film i Venedig i höstas. 
 
 
 
Vad blir ditt nästa biobesök? Kommentera nedan.
| 18 februari 2022 12:00 |