Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 mars 2024 | 12:00

Skräck, South Park och samurajer – MovieZines spelredaktör tipsar om 5 nya spel i mars

Är det dags för "Alone in the Dark"-franchisens återkomst? MovieZines spelredaktör Anders Eklöf tipsar om månadens hetaste spelsläpp.
2024 fortsätter att leverera lovande stortitlar (hur sjutton ska man hinna spela allt?!) som en remake av det klassiska skräckspelet "Alone in the Dark", nya äventyr i staden South Park och ett historiskt samurajepos. 
 
Här är de 5 mest lovande spelen som jag ser fram emot som släpps under mars 2024.
 

"Alone in the Dark"

 
 
Skräckserien "Alone in the Dark" är äntligen tillbaka, den här gången i form av en omtolkning av det klassiska originalet från 1992 med skådespelarna David Harbour ("Stranger Things") och Jodie Comer ("Free Guy") i huvudrollerna.
 
Här får vi följa privatdetektiverna Emily Hartwood och Edward Hornby när de beger sig till ett gammalt mentalsjukhus i hopp om att hitta Emilys försvunna farbror. Så klart visar det sig att monster och annat ohyggligt gömmer sig där, så se upp.
 
Med två grymma skådespelare i fronten och förhoppningsvis en hel del kalla kårar håller vi tummarna för att det här blir seriens comeback.
 
Format: PS5, Xbox Series X/S, PC
Släpps: 20 mars
 

"Dragon's Dogma 2"

 
 
Det första "Dragon's Dogma" har blivit något av en kultklassiker för sina snygga strider, häftiga bossar och friheten som erbjuds till spelaren. Med "Dragon's Dogma 2" känns det som att Capcom har skruvat upp allt till nya nivåer, så det här ser spännande ut.
 
Som en uppstånden som får i uppdrag att besegra en mäktig drake gäller det att utforska en öppen värld bestående av de två kungarikena Vermund och Battahl, som uppges vara fyra gånger så stor som i föregångaren. Med en rad olika klasser som Strider och Mystic Knight och det unika "pawns"-systemet där du får skapa en egen följeslagare samt rekrytera andras låter det som att det finns ett stort omspelningsvärde.
 
Jag spelade bara några timmar av ettan, men vänner har hyllat det till skyarna, så visst är jag en aning nyfiken på uppföljaren.
 
Format: PS5, Xbox Series X/S, PC
Släpps: 22 mars
 

"Princess Peach: Showtime"

 
 
För första gången på väldigt länge står prinsessan Peach i centrum i sitt alldeles egna spel, "Princess Peach: Showtime", där hon använder sig av en rad olika dräkter för att besegra sina fiender och ta sig förbi hinder.
 
Tillsammans med sin sidekick Stella gäller det att stoppa skurken Wicked Grape och hans grupp från att ta över en teater, med hjälp av de nya skepnaderna som bland annat Swordfighter Peach, Detective Peach, Patissier Peach och Kung Fu Peach.
 
Med riktigt charmig grafik och unik spelmekanik kan det här nog bli ett riktigt mysigt äventyr för både stora och små Nintendo-fans.
 
Format: Switch
Släpps: 22 mars
 

"Rise of the Ronin"

 
 
Gillar du spel som "Ghost of Tsushima" och "Assassin's Creed"-serien kan nog det ambitiösa samurajäventyret "Rise of the Ronin" vara något för dig, som utvecklats av Team Ninja.
 
Under det sena 1800-talets Japan under den så kallade Bakumatsu-eran får du skapa en egen karaktär som deltar i kriget mellan olika fraktioner, efter att landet öppnat sina gränser och influerats av västerlandet.
 
I en stor öppen värld gäller det att besegra sina fiender med tidsenliga katanas och skjutvapen, göra val som påverkar berättelsen och utforska städerna Yokohama, Kyoto och Edo på en rad olika vis. Kan du inte få nog av japansk historia efter aktuella "Shôgun" på Disney+ kan det här nog vara något för dig.
 
Format: PS5
Släpps: 22 mars
 

"South Park: Snow Day"

 
 
Seriens skapare Matt Stone och Trey Parker har redan frälst oss med två riktigt välgjorda "South Park"-spel, så "South Park: Snow Day" ser jämförelsevis en aning mindre ambitiöst ut – men ändå kul!
 
Den här gången deltar grabbarna Eric Cartman, Stan Marsh, Kyle Broflovski och Kenny McCormick i ett episkt snöbollskrig, som i vanlig ordning slutar i våld, vulgära skämt och svordomar. Som ett långvarigt fan av serien hoppas jag att det kan framkalla åtminstone ett och annat skratt.
 
Tillsammans med tre andra spelare får du kämpa mot andra i en tredimensionell version av den snötäckta staden. Kan vi förvänta oss att Kenny dör, minst en gång? 
 
Format: PS5, Xbox Series X/S, Switch, PC
Släpps: 26 mars
 
Vilka spel ska du spela?
| 2 mars 2024 12:00 |