Spel

Skribent

Jerry Fogselius

27 april 2019 | 17:00

5 spännande spelsläpp i maj!

Bärbara zombieklassiker, bankrån i VR och rosafärgade sandlådor – dessa titlar är värda att spana in i maj.
Det börjar lugna ner sig lite med spelsläppen nu, såpass att det kanske till och med blir tillfälle att beta av skämshögen som ständigt växer sig större. Med det sagt är det inte helt tomt på lanseringar i maj, utan det släpps faktiskt 5 spel som allihop gör mig riktigt spelsugen!
 
 

"Rage 2"

 
Det första "Rage" var en smutsbrun actionrökare som fick ett ganska svalt mottagande, när det lanserades för nio år sedan. Därför kom det som en smärre chock när uppföljaren "Rage 2" plötsligt utannonserades häromåret. Borta är de 50 nyanserna av brunt, ersatt av en färgglad palett med skrikrosa i centrum. Tvåan ser även roligare ut rent gameplaymässigt, där postapokalypsen tycks drypa av tokaction och härliga fordon att köra. Inte så konstigt dock, eftersom det är samma spelutvecklare – Avalanche Studios - som står bakom det skrikande vrålåket Magnum Opus i sandlådespelet "Mad Max".
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, PC
Släpps: 14 maj
 
 

"Resident Evil"

 
Efter att ha kört den underbara remaken av "Resident Evil 2" (läs recensionen här!) har jag återigen fått blodad tand för den långlivade spelserien. Capcom tycks ha hört mina böner, för nu släpper de ett helt knippe "Resident Evil"-klassiker till Nintendo Switch. Att få gå omkring i världens läskigaste herrgård – bärbart! - ännu en gång, är något jag kommer göra med nöje.
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 21 maj
 
 

"Resident Evil Zero"

 
Även prequeln till "Resident Evil" kommer till Switch! Detta är ett spel som jag faktiskt inte har kört tidigare och därför är mest sugen på att sätta tänderna i. I "Resident Evil Zero" får vi spela som både Rebecca och Billy och det gäller att byta mellan huvudpersonerna för att lösa spelets pussel. Ett co-op-spel för den ensklde spelaren med andra ord, vilket förmodligen kommer ge mer spelglädje än vad den rena co-op-titeln "Resident Evil 6" nånsin gjorde.
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 21 maj
 
 

"Resident Evil 4"

 
Äntligen! Det bästa spelet i serien kommer äntligen till en bärbar konsol. Jag har tappat räkningen för hur många gånger jag besökt den där spanska byhålan i uppdrag att rädda presidentens kidnappade dotter (plotten är helt befängd). Än idag ser man spåren av det mästerliga "Resident Evil 4" i andra actionspel, där framför allt kameran som sitter snett bakom axeln, numera är standard. Att kunna avnjuta "Resident Evil 4" var jag än befinner mig, kommer bli himmelskt.
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 21 maj
 
 

"Blood & Truth" (PSVR)

 
Playstation VR börjar få ett gediget spelbibliotek, men till en början var det bara "London Heist"-delen i lanseringstiteln "VR Worlds" som imponerade på mig. I det fick vi bland annat sitta i en bil och peppra fiender med en Uzi, vilket fortfarande är en av de mest inlevelsefulla upplevelser jag haft i ett spel. Nu kommer den fullvärdiga förstapersonsskjutaren som bygger vidare på "London Heist", där du kommer få kliva in i en virtuell värld fylld av bankrån och skurkfasoner. Om "Blood & Truth" blir lika spektakulärt som "London Heist", lär jag inte vilja ta av mig VR-headsetet i första taget...
 
Plattform: PS4 (PSVR)
Släpps: 28 maj
 
Vilka spel ser du mest fram emot i maj?
| 27 april 2019 17:00 |