Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

6 oktober 2014 | 15:00

5 saker du bör veta inför "Homeland"-premiären

I går visades säsongspremiären av thrillerdramat i USA. Redan i kväll sänds samma dubbelavsnitt i SVT.
Här nedan följer fem saker som kan vara bra att känna till om den här fjärde omgången av "Homeland".

Spoilervarning om du inte sett de tidigare tre säsongerna. 

1. Här är en sammanfattning på en minut av säsong tre, ifall du glömt den.


2. Den nya säsongen är en nystart, en reboot av serien. Precis som showrunnern Alex Gansa utlovade efter den tredje, tämligen bespottade omgången. Skådespelerskan Nazanin Boniadi, som spelar CIA-agenten Fara, går till och med så långt att hon säger i en intervju att även den som aldrig sett "Homeland" förut nu kan hoppa in i serien utan att bli alltför förvirrad. 

3. Carrie (Claire Danes) har blivit mamma. Pappan är saligen bortgångne Brody (Damian Lewis). Men för att kunna sköta sitt jobb som stationschef för CIA i Kabul, Afghanistan har hon lämnat kvar dottern hos sin familj i USA.  Hon kommer INTE vinna några "Årets mamma"-priser.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

4. Saul (Mandy Patinkin) är inte längre CIA-chef utan jobbar istället åt ett säkerhetsföretag inom den privata sektorn. Han försöker intala sig att det är ett jobb som passar honom. Det går så där.

5. Peter Quinn (Rupert Friend) får axla den fallna manteln som "leading man" nu när Brody är borta. Hans roll är större och viktigare i den här omgången. Men den verkar tack och lov inte innehålla en romans med Carrie. De är kollegor och that's it.

"Homeland" sänds i kväll, måndag 6 oktober, kl. 21.15 i SVT1.  
| 6 oktober 2014 15:00 |