Spel

Skribent

Carl Adam Anderberg

7 februari 2019 | 18:30

5 heta spelsläpp i februari

Vi tar oss fram med hårdtrimmade rallybilar och högteknologiska stridsrustningar. Dessutom försöker vi överleva i postapokalypsens Ryssland. Häng med!
Vi väntar ivrigt på att få sätta klorna i ett antal storspel under februari månad. Massförstörelse medelst vapen står på menyn, men i en del olika tappningar. Lockar multiplayer? Eller känner du mer för ett singleplayerspel där du kan ta dig fram i din egen takt? Eller vill du hellre skita i våld och bara ösa fram längs en grusväg i 200 knyck i en toklerig och ilsket smattrande Ford?
 

Apex Legends (Xbox One, PS4, PC) – Feb 4

 
 
Battle Royale är fortfarande hett som tusan och gratis är gott. Entré så för Respawn Entertainments gratisspel "Apex Legends" som nu finns att ladda ner till Xbox One, PlayStation 4, och PC. Det har hyllats för sitt välbalanserade klassystem och välpolerade yttre och det råder nog ingen tvekan om att spelet kommer att bli en av giganterna i subgenren.
 

Crackdown 3 (Xbox One, PC) – Feb 15

 
 
Har Microsoft och utvecklarna Sumo Digital lyckats med det omöjliga? "Crackdown 3" har varit på gång i evigheter och spelet utannonserades redan år 2014. Som vanligt står massförstörelse på agendan, och fokus ligger på förstörbara omgivningar och skojiga superkrafter.
 

Anthem (PS4, Xbox One, PC) – Feb 22

 
 
Det så kallade VIP-demot som gjordes tillgängligt nyligen skapade förvisso en hel del ramaskri då det för många spelare visade sig var nästintill omöjligt att logga in på spelets servrar, och ibland fastnade folk även bakom oändliga laddningsskärmar. Trots detta verkar det som att BioWare är något stort på spåren med beroendeframkallande gameplay och ett härligt koncept, och de rent spelmässiga reaktionerna var överlag positiva. Ska du spela?
 

Metro Exodus (PS4, Xbox One, PC ) – Feb 22

 
 
Tredje delen i "Metro"-serien utspelas år 2036 i postapokalypsens Ryssland. Det blir upp till spelaren att överleva genom att bygga egna vapen och spelet stoltserar också med ett dynamiskt vädersystem. En del kontroverser har plågat spelet inför release, då det bestämts att PC-versionen av "Metro Exodus" enbart kommer att släppas via Epic Games Store, och alltså inte kommer att finnas tillgängligt via Steam. 
 

Dirt Rally 2.0 (PS4, Xbox One, PC) – Feb 26

 
 
Codemasters är tillbaka med hett efterlängtade "Dirt Rally 2.0", och de har bestämt sig för att dra simulatorreglaget ännu lite mer åt det extrema hållet. Varje bil du kör kan nämligen mekas med på en uppsjö olika sätt, där det senaste är att prova olika typer av gummiblandningar för dina däck. Hårt, oförlåtande, och underbart.
 
Vad spelar du i februari?
| 7 februari 2019 18:30 |