Spel

Skribent

Lina Svensson

2 augusti 2019 | 18:00

5 heta spelsläpp i augusti

Gå på jakt efter en försvunnen pojke, slåss mot sabeltandade tigrar som en människoapa eller varför inte ge dig sig ut på en helvetesresa till havs i sällskap av demoner och andra vedervärdiga ting. Augusti månad är här och den bjuder på en hel del intressanta speltitlar.
Sommaren börjar lida mot sitt slut (snyft) men någonting positivt kommer faktiskt med sensommaren/hösten. Den riktiga spelrelease-säsongen drar nämligen igång. Och redan nu i augusti har vi några intressanta och efterlängtade titlar som släpps. 
 
"Rad" (PC, Xbox One, Nintendo Switch och Playstation 4)   20/8 
 
En tonårskille ger sig ut och för att rädda en värld som inte bara har mött undergången en gång, utan två gånger. Radioaktiviteten har påverkat allt som fortfarande lever på planeten, vilket betyder att han kommer att springa på både det ena och det andra under ditt räddningsuppdrag. Men radioaktiviteten påverkar ju givetvis inte bara djurlivet, utan även vår käre huvudkaraktär, på ytterst märkliga vis. Den har nämligen gjort att han, med hjälp av sin egen kropp, kan sprida grönska omkring sig. Vilket denna dystra planet är i ett stort behov av att återfå. Du som spelare kommer också att inse att den radioaktiva strålningen fortsätter att påverka herr huvudkaraktär under spelets gång, vilket leder till en hel del märkligheter. 
 
 
“Ancestors: The Humankind Odyssey” (PC)   27/8
 
Patrice Désilets (hjärnan bakom Assassin's Creed-spelen) har kokat ihop någonting helt nytt åt oss. I spelet  “Ancestors: The Humankind Odyssey”  beger vi oss på en resa tillbaka i tiden. Tillbaka till ett Afrika för cirka 10 miljoner år sedan. Det var här som mänskligheten tog sina första stapplande steg i form av apor. Och det är som dessa människoapor spelet tar sin början. Du kommer alltså att få följa mänsklighetens resa från sin allra första början till någonting som liknar det vi är idag. Ett mycket intressant upplägg i ett spel, om du frågar mig. Spelet släpps den 27 augusti till PC. För er som hellre avnjuter spel på en konsol, måste dessvärre vänta till december innan ni får en chans att testa “Ancestors: The Humanknid Odyssey”. 
 
 
"Control" (PC, Xbox One, Playstation 4)   27/8  
 
I “Control” spelar du som Jesse Faden. En kvinna som fått nys om att högst besynnerliga saker pågår i en gigantisk skyskrapa vid namn Oldest House. Någonting fruktansvärt har angripit byggnaden och de personer som befinner sig i den. Tack och lov råkar Jesse vara exakt rätt kvinna för jobbet, ifall man angrips av någonting övernaturligt. Och självklart besitter stålkvinnan Jesse övernaturliga krafter som hon kommer att kunna använda sig av i sin kamp för att lösa detta mysterium.  
 
 
"Man of Medan" (PC, Xbox One, Playstation 4)   30/8 
 
Studion bakom dundersuccén “ Until Dawn” är tillbaka med ännu ett hårresande skräckspel, som denna gång utspelar sig till havs. I “Man of Medan” får vi följa ett gäng ungdomar som bestämmer sig för att ge sig ut på en dykresa för att beskåda ett gammalt krigsfartyg på havets botten. Ett spännande äventyr tillsammans med nära och kära, det kan ju helt enkelt inte bli bättre, kanske du tänker nu. Men när dagen börjar övergå till kväll, och en storm rullar in över havet kommer detta lilla äventyr förvandlats till någonting helt annat. Frågan är bara, vem kommer att överleva? Och vem kommer inte att göra det?
 
 
"Blair Witch" (PC, Xbox One)   30/8
 
Ifall “Man of Medan” inte är tillräckligt skrämmande för att ge dig mardrömmar, släpps ytterligare ett skräckspel den 30:e augusti. “Blair Witch” som är inspirerad av den klassiska skräckrullen med samma namn kommer garanterat att ge dig sömnlösa nätter. Året är 1996. En pojke försvinner mystiskt i The Black Hills-skogen och en före detta polisman bestämmer sig för att ge sig ut och söka efter honom tillsammans med sin hund Bullet. Men The Black Hills visar sig dölja mer än bara en försvunnen pojke. Frukansvärda saker döljer sig bland träden. 
 
 
Augusti månad bjuder givetvis på fler speltitlar än dessa fem. Vilket spel ser du mest fram emot denna månad? 
| 2 augusti 2019 18:00 |