Serie

Skribent

Robin Andersson

4 april 2019 | 18:00

5 frågor vi vill ha besvarade i "Game of Thrones"

Efter ett och ett halvt års väntan kräver vi vissa svar.
Vi närmar oss säsong 8 med förväntansfulla steg och självklart har det dykt upp en hel del funderingar. Efter att ha följt de här karaktärerna i snart åtta år, vore det synd att lämna Westeros med frågor obesvarade. Här är 5 saker vi måste få reda på innan sista avsnittet slutar.
 
Large 604f3ad7239641a4064ade87401ae852 cerse
 

Vem tar över tronen från Cersei?

 
Cersei Lannister har nu suttit på tronen ända sen hon sprängde halva Kings Landing med sin gröna eld. Hon visar inga tecken på att ändra sina onda avsikter, utan siktar på att regera över alla sju kungadömen, vad det än må kosta. Men vi tror väl inte riktigt att hon kommer att få sitta ostört en hel säsong till va? Frågan som återstår är ju då - vem tar hennes plats?
 
Arya har sin kända dödslista, och på senaste tiden verkar det inte gå att stoppa henne från att uppfylla sitt mordiska uppdrag. Hon har hittills lyckats ha ihjäl Meryn Trant, Walder Frey och Littlefinger. Lyckas hon att även stryka Cerseis namn från listan?

Jaime verkar äntligen ha insett vilket monster hans syster är. Det sista vi får se av honom i säsong 7 är när han rider iväg från henne, mot Team Targaryen. Det mesta talar för att han nu kommer att slåss på motsatt sida från Cersei. Kanske tvingas han dräpa sin syster, precis som han tvingades döda den förra eldslungande regenten.

Även Sansa och Tyrion har stora, personliga anledningar att vilja ha ihjäl drottningen, men vi får fortsätta fundera ett par veckor till. Eller vem vet, till slut kanske hon sitter ensam kvar, som drottning över askan.
 
 

Visst kommer Bran att ta över en drake?

 
Det var en kort, men tung replik vi fick höra i slutet av säsong 4 när Bran Stark träffar den treögda korpen - “you’ll never walk again, but you will fly”. Det är en alldeles för konkret replik för att inte uppfyllas. Än så länge har vi inte sett Bran lätta från marken, och nu när han snart förmodligen kommer att hamna i sällskapet av två drakar, ökar chansen för att vi får se en worgad drake.

Alternativt så finns ju teorin att Bran är Night King! Och eftersom vi såg Night King rida loss på Viserion, så är då profetian redan uppfylld. Men isåfall ljög korpen när han sa “You’ll never walk again”, eftersom vi tydligt kan se att Night King även använder benen. Frågorna är många!
 
Large e539c9929d6ad87c0a1ef914c6cc722c 27 jon and daenerys 2
 

Vem överlever - is eller eld?

 
Om det är någonting George RR.. Martin har lärt oss genom de här åtta åren, är det att ingen går säker. Trots att serien inte längre följer hans böcker, känner man en konstant oro att ens favoritkaraktär ska förlora hjässan vilken sekund som helst. Med det i bakhuvudet så tror jag att Jon och Daenerys ligger pyrt till. Det har gått lite för bra för dem på slutet för att det ska bära hela vägen, och de är alldeles för stora karaktärer för att de ska lyckas överleva till slutet. Vem av dem biter i det sura äpplet? Kommer båda att trilla av pinn? Vem kommer att döda dem? Så många saker kan hända, men det är ju det vi älskar med "Game of Thrones".
 
 

Kommer Night King att lyckas?

 
Jon Snow har sagt det tydligast de senaste säsongerna. “Om vi inte krigar tillsammans mot hotet i norr så kommer det inte finnas något land kvar att regera över”. Och tanken är ju kittlande. Tänk om Night King och hans armé på hundratusentals återuppväckta soldater tar över världen. Det finns ingen kvar. Aska. Död. Tystnad. Det känns kanske som en något deppig avslutning att alla våra favoritkaraktärer dör, men vilken legendarisk syn. Att se alla städer vara förstörda, och se de döda regera över Westeros.
 

Kommer Bronn att få sitt slott?

 
Frågan vi alla ställer oss, och vi kräver ett svar.
 
 
Självklart finns det fler tankar och teorier inför säsong 8. Dela gärna med dig av dem här nedan! Eller sitter du kanske på ett svar? "Game of Thrones" har premiär 15 april på HBO Nordic.
| 4 april 2019 18:00 |