SPEL

Skribent

Jerry Fogselius

28 augusti 2018 | 18:50

48 imponerande minuter från "Cyberpunk 2077"

"The Witcher"-skaparna visar upp sitt kommande rollspel.
CD Projekt Red har sedan framför allt "The Witcher 3: Wild Hunt" hyllats av spelare världen över. Deras tredje spel om monsterjägaren Geralt of Rivia fick skyhöga betyg från varenda kritiker och när studion för några år sedan började prata om "Cyberpunk 2077" var vi många som blev nyfikna. Visserligen har utvecklaren redan visat bilder och en trailer från spelet tidigare i år (samt en teaser för hela fem år sen!), men nu äntligen får vi se mer.
 
"Cyberpunk 2077" utspelar sig i en dystopisk framtid, där "Blade Runner"-doftande teknologi existerar sida vid sida med människor. Våld, droger och andra mörka teman genomsyrar Night City - storstaden som "Cyberpunk 2077" äger rum i. När du inte är upptagen med att utföra moraliskt tveksamma uppdrag och ha ihjäl fiender, kommer det dunkla Night City vara öppet att utforska till fots eller med olika typer av fordon. Det här är inget spel för barn, med andra ord.
 
Efter flera års arbete, valde studion igår att visa upp närmare en timme med gameplay från det kommande rollspelet, som till skillnad mot "Witcher"-serien kommer att spelas ur ett förstapersonsperspektiv. Detta för att göra spelet så inlevelsefullt som möjligt, säger utvecklaren. Detta är tydligen samma demo som de visat för spelpress bakom stängda dörrar på Gamescom, men som de nu vill visa för spelare världen över.
 
E3ad8f651085dc3ed80c36b05ee68e81 cyberpunk
 
I det matiga klippet får vi se de många valmöjligheter som finns när det gäller att skräddarsy din karaktär. Till skillnad mot många andra rollspel väljer du inte någon klass eller inriktning när du i början bestämmer hur din figur ska vara, utan istället kommer spelet ha ett dynamiskt klassystem där du kan modifiera dina färdigheter under äventyrets gång.
 
Efter att karaktären är skapad, får vi följa med på uppdrag i det minst sagt atmosfäriska Night City. Uppdragsdesignen tycks vara lika dynamisk som klassystemet, eftersom du kommer kunna ta dig an en viss situation på flera olika sätt. Dina val under ett visst uppdrag kan också få konsekvenser senare i spelet, precis som i "The Witcher 3: Wild Hunt".
 
Mest imponerad blir jag över hur välpolerat spelet tycks vara redan nu, trots att det förmodligen är minst ett år kvar innan det lanseras. CD Projekt Red är dock noga med att poängtera att allt de visar kan komma att ändras fram till spelet släpps, så gameplayvideon representerar inte hur spelet faktiskt kommer se ut när det väl är klart. Om det färdiga spelet liknar dessa 48 minuter, har vi dock ett storslaget rollspel att se fram emot. Ta en titt:
 
 
Något releasedatum har vi inte fått ännu, men sent 2019 känns som en rimlig gissning. Är du sugen på "Cyberpunk 2077"?
| 28 augusti 2018 18:50 |