Spel

Skribent

Jerry Fogselius

31 mars 2019 | 09:00

4 (våldsamma) spel att se fram emot i april

Dödsfighting, bilkrascher och zombieslakt - april ser ut att bli en blodig månad när det gäller spel.
Våren är här. Knoppar syns på grenarna, gräset växer och temperaturen ligger på plus. Mitt i det härliga Astrid Lindgren-vädret, verkar spelutgivare ha bestämt sig för att ta kål på den idylliska känslan med hjälp av lite ond bråd död... Detta är de hetaste spelsläppen i april!
 
 

"Dangerous Driving"

 
"Burnout"-skaparna har kokat ihop ett fartfyllt racingspel som är precis vad titeln säger: farlig bilkörning. Precis som i den gamla "Burnout"-serien, är hastigheten absurd och krockarna ser ut att bli lika tillfredsställande som alltid. Glöm allt vad realism heter, i "Dangerous Driving" är det actionpackad arkadracing med spektakulära krascher som gäller.
 
Plattform: Playstation 4, Xbox One
Släpps: 9 april
 
 

"Shovel Knight Showdown"

 
När Kickstarter-projektet "Shovel Knight" drog igång för flera år sedan, var ett av delmålen ett fightingläge. Det delmålet blev uppfyllt och är nu på väg att infrias, i form av expansionen "Shovel Knight Showdown". Upp till fyra spelare kan slåss mot varandra, till de ljuva tonerna av 80-talsaktig MIDI-musik. Har du redan originalspelet, kommer "Showdown" bli en gratis uppdatering att ladda ner. Det släpps också som ett helt eget spel för den som inte redan äger "Shovel Knight".
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows, Mac
Släpps: 9 april
 
 

"Mortal Kombat 11"

 
Frostattacker och eldsparkar, krossade revben och utplockade hjärtan - det är vad som väntar i "Mortal Kombat 11". Denna långlivade fightingserie har bara blivit våldsammare med åren och på dagens konsoler är slagsmålen i "Mortal Kombat" köttigare än någonsin. Trots att det är helt makabert, är det omöjligt att inte känna maximal skadeglädje när man får avsluta sin motståndares livmätare med en ultraslafsig Brutality.
 
Plattformar: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows
Släpps: 23 april
 
 

"Days Gone"

 
"The Walking Dead" möter "Sons of Anarchy" när Bend Studios släpper lös sin motorcykeldrivna zombiesandlåda. I "Days Gone" axlar du rollen som bikern Deacon St. John, som på sin tvåhjulade vän tar sig runt i den smutsiga postapokalypsen och försöker överleva. Faror lurar överallt, inte bara i form av zombier (kallade "Freakers" i spelet, men vi alla vet att de egentligen är zombier), utan även människor kan vara ett hot. Efter år av förseningar, är det slutligen dags att se om "Days Gone" kan leva upp till förväntningarna.
 
Plattform: Playstation 4
Släpps: 26 april
 
Vad lirar du i april?
| 31 mars 2019 09:00 |