Film

Skribent

Robin Andersson

1 maj 2019 | 16:00

4 skräckisar har biopremiär i maj

Vågar du gå mot strömmen?
Vi närmar oss den fullpackade biosommaren, och det är inte svårt att hitta vilka favoriter man ser fram emot. I maj hittar vi lurviga pokémon, blåa andar, pistolskjutande agenter och enorma monster. Men vi hittar även mindre och läskigare alternativ ifall du tröttnar på alla färgglada blockbusters. Här listar vi fyra obehagliga filmer att se fram emot i maj:
 

"The Intruder" (Biopremiär 3 maj)

 
 
Det nygifta paret Scott (Michael Ealy) och Annie (Meagan Good) flyttar in i sitt drömhus, men det verkar som att husets förra ägare Charlie (Dennis Quaid) har planer att ta tillbaka det.

Här får vi se Dennis Quaid i en ovanligt mörk roll för att vara honom. En mix av skräck och drama tillsammans med en Quaid i högform verkar vara ett vinnande recept. För att citera vår recensent Fanny Degerfelt: “Det finns en del brister, men trots dem är “The Intruder” en välgjord och genuint obehaglig film som effektivt spelar på vår rädsla att vara iakttagna, med gott om talang både framför och bakom kameran”.
 

"The Hole in the Ground" (Biopremiär 10 maj)

 
 
Sarah och hennes son flyttar till landsbygden i Irland, till ett hus precis vid en skog. En dag upptäcker de ett mystiskt, gigantiskt hål mitt i skogen, och sonen försvinner. När Sarah till slut återfinner sin son verkar det som att allt ordnade sig. Men gjorde det verkligen det? Något står inte helt rätt till med sonen, och människor runt omkring henne börjar bete sig väldigt annorlunda.
 
Lee Cronin sitter i registolen, här i sin storfilmsdebut. Att tyda av trailers lyckas han verkligen med att bygga upp en kuslig stämning, och det verkar som att vi kommer att få spendera mycket tid på att lista ut vad det egentligen är som pågår. Det är svårt att säga med oerfarna regissörer, men det vore inte första gången någon slår igenom med en mindre skräckfilm. Efter att ha sett trailers är intresset högt!
 

"Brightburn" (Biopremiär 24 maj) 

 
 
Tänk om Stålmannen var ond? “Brightburn” verkar ha svaret, för filmen verkar handla om just det. En pojke kommer till jorden, och samtidigt som han växer upp och upptäcker sina krafter, blir han mobbad och ifrågasatt. Till slut orkar han inte mer.

Att ta idén om Stålmannen och göra den till en mörk skräckfilm istället för hoppfull och inspirerande gör mig väldigt intresserad. En skön twist på den gamla hederliga superhjältestoryn. Med James gunn som producent och hans bror och kusin som manusförfattare har “Brightburn” all potential i världen att vara en av sommarens små pärlor.
 

"Ma" (Biopremiär 31 maj)

 
 
Octavia Spender spelar Sue Ann, en enstöring som håller sig för sig själv för det mesta. En dag blir hon tillfrågad av en tonåring ifall hon kan köpa ut alkohol åt henne. Här ser Sue Ann sin chans att skaffa nya, mycket yngre, kompisar. Och det är bara var konstigheterna börjar. Efter att vänskapen mellan “Ma” och tonåringarna börjar blomstra, upptäcker de att allting inte står rätt till.

Det är svårt att säga efter ett par trailers hur den här filmen kommer att vara. Men med Octavia Spencer i en ovanligt mörk roll kan det också bli väldigt bra. Dessutom är den producerad av Blumhouse Productions som har varit inblandad i ett helt gäng spännande skräckfilmer genom åren, till exempel "Split", "Get Out" och "Paranormal Activity". Ännu en skräckfilm som skulle kunna överraska i sommar.
 
Vilken film tror du kommer att ge dig mest mardrömmar?
| 1 maj 2019 16:00 |