LÜBECK 2018

Skribent

Alexander Dunerfors

4 november 2018 | 12:00

4 priser till "Woman at War" i Lübeck

Det blev också en svensk seger när "Ensamma i rymden" tog hem pris under lördagskvällen.
Det blev storslam för Island under lördagens prisutdelning på Nordic Film Days i Lübeck. Hyllade "Woman at War" tog hem hela fyra priser, inklusive publikpriset och festivalens Bästa film.

Den isländska dramakomedin av Benedikt Erlingsson fortsätter alltså skörda priser efter att ha vunnit Nordiska rådets filmpris tidigare i veckan.

Filmen följer en isländsk kvinna som med list, mod och övertygelse tar fajten mot miljön och utmanar storföretagen. Det är en både spännande och underhållande historia skildrad med stor konstnärlig touch, något som föll flera juryer i smaken. "Woman at War" kommer visas på Göteborg Film Festival, och kan bli en farlig utmanare på Oscarsgalan som Islands bidrag.
 
 
60-årsjubilerande Nordic Film Days i Lübeck hade dessvärre inga priser över till "Ted - För kärlekens skull", den svenska filmen i tävlan. Däremot hade barnjuryn imponerats av en annan Ted, nämligen Kjellsson som regisserade snygga rymddrama "Ensamma i rymden". Den tilldelades priset för Bästa barnfilm.
| 4 november 2018 12:00 |