Serie

Skribent

MovieZine

23 april 2022 | 11:10

4 nya tv-serier att kolla in i helgen

Stjärnor som Julia Roberts, Amanda Seyfried och Michelle Pfeiffer dyker upp i veckans stora streamingpremiärer.
En lång helg framför dig och inget nytt att se? Lugn, MovieZine ger dig en snabbguide till veckans hetaste nya streamingpremiärer. Netflix bjussar på sockersöt tonårsromantik, Disney+ på en spännande sann historia om en entreprenörs uppgång och fall, och på Paramount+ får vi en unik inblick in i Vita huset.
 

The First Lady (Paramount+)

 
USA:s president brukar ofta kallas för världens mäktigaste man. Otaliga filmer har gjorts om både verkliga och fiktiva presidenter men det är desto mer sällsynt att vi får lära känna kvinnorna bakom dem. I den här antologiserien ligger fokus på tre stycken ”first ladies” genom åren: Viola Davis spelar Michelle Obama, Michelle Pfeiffer är Betty Ford och Gillian Anderson gestaltar Eleanor Roosevelt, vars historier och öden flätas samman under säsongens gång. Alla 10 avsnitt regisseras av danska Susanne Bier (”The Undoing”). 
 
 

The Dropout (Disney+)

 
Miniserier om kontroversiella företagsledare är i ropet just nu. På Apple TV+ rullar ”WeCrashed” (om sektliknande WeWork) och i maj kommer ”Super Pumped” (historien om Uber). ”The Dropout” är den fascinerande berättelsen om Elizabeth Holmes, grundaren bakom läkemedelsföretaget Theranos, som i början av året dömdes för bedrägeri. Amanda Seyfried spelar huvudrollen i en miniserie som MovieZines recensent kallar ”mer spännande än många thrillers”.
 
 

Heartstopper (Netflix)

 
Med serier som "Sex Education", "Elitskolan" och "Young Royals" har Netflix vunnit unga tittares hjärtan genom åren. Här kommer ännu en serie som kretsar kring ung kärlek i skolan, mer sockersöt och snäll än mycket annat i genren - men också väldigt berörande. "Heartstopper" låter oss följa den blyge britten Charlie som faller pladask för Nick, den nye killen i hans klass. Nick spelar rugby och verkar raktigenom straight, men snart börjar känslorna att spira och hormonerna att rusa. Mysigt och föredomligt kort (8 avsnitt á 30 minuter). Som ett plus medverkar Olivia Colman ("The Cronw") i en biroll.
 
 

Gaslit (Viaplay)

 
Julia Roberts, Sean Penn och Dan Stevens spelar huvudrollerna i miniserien om några mindre välkända detaljer kring den ökända Watergateskandalen. Roberts spelar Martha Mitchell, en frispråkig kvinna som var den första att anklaga Nixon för fuffens affärer. Serien produceras av Sam Esmail, känd för serier som "Mr. Robot" samt "Homecoming" (också den med med Roberts i huvudrollen). Tv-serien är en av den nylanserande streamingtjänsten Starzplays första större serier, och går även att se på Viaplay från och med söndag.
 
 
Vad streamar du i helgen? Berätta i kommentarerna.
| 23 april 2022 11:10 |