Film

Skribent

Alexander Svensson

20 april 2024 | 07:45

30 år senare - 90-tals-klassikern "Priscilla - Öknens drottning" får en uppföljare

Hugo Weaving, Terence Stamp och Guy Pearce återvänder i rollerna när "Priscilla" rullar ut på nya äventyr.
En gammal hit från 90-talet får en uppföljare trettio år senare. Det rör sig om “The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert”. Originalet följer tre drag-queens när de åker runt i Australien i en buss som de gett namnet Priscilla.
 
Regissören Stephan Elliott återvänder, och han har berättat om den nya filmen exklusivt för Deadline. Bland annat berättar han att det är hans föräldrars dödsfall som inspirerat uppföljaren, efter att han inledningsvis inte varit alltför säker på att göra en fortsättning:
 
 
- Jag skrev och konfigurerade efter att pappa dog tidigt 2020. Sen dog mamma tidigt 2023. Det var tufft, och då insåg jag till slut att jag har något att skriva om.
 
Stephan Elliott är inte ensam om att återvända. Originalfilmens tre huvudrollsinnehavare, Hugo Weaving, Terence Stamp och Guy Pearce kommer alla återvända. Även bussen som användes i filmen kommer att återvända (den finns alltså kvar, 30 år senare), enligt Elliott:
 
 
- Jag vet inte hur den överlevde, men vi har en plan. Oroa er inte, bussen återvänder.
 
Filmen kommer också att ha med en yngre generation, bland annat i form av karaktären Ticks (Terence Stamp) nu vuxne son.
 
- Han har växt upp nu. Så jag har skrivit in en drös nya karaktärer för att stötta en ny generation.
 
Är du taggad på fler äventyr med “Priscilla, Queen of the Desert”?
| 20 april 2024 07:45 |