Film

Skribent

EvaEpic

13 februari 2012 | 12:30

3 snabba med Johan Glans

Vilken film klarar Glans inte av att se, vad skulle han själv vilja göra för film och vem var hans första förälskelse? MovieZine har frågat ut den ljushåriga komikern.

Johan Glans är Sveriges blondaste gullgosse. Han startade sin karriär som komiker och vi har sett honom i både "Parlamentet" och "Kvarteret Skatan"-serierna. Han är även aktuell med den kommande långfilmen "Kvarteret Skatan reser till Laholm" som har premiär senare i år.

Finns det någon film som du inte klarar av att se?

Jag är en rätt tuff kille, hehe! Jag gråter liksom aldrig till filmer, förutom "E.T" Jag pallar inte riktigt att se den, för jag älskar ju den filmen men den knäcker mig varenda gång. Jag såg den på bio när jag var 11 och nu, när jag ser de första scenerna börjar det vattnas i ögonen, jag blir för rörd, jag kan inte se den...

Om du själv skulle göra en film eller spela en annorlunda roll, vad skulle den handla om och vem/vad skulle du spela?

Det var ju en jobbig fråga... Förmodligen skulle det vara en komedi av något slag. Jag har alltid velat spela präst i något sammanhang. Eller något i stil med Hitchcock filmer, någon som blir oskyldigt anklagad för någoting, folk som måste rymma med mycket scener på tåg och flygplan och sånt. Det skulle jag vilja göra!

Vilken skådespelerska låg dig extra varmt om hjärtat när du var ung?

När jag var runt 11-12 såg jag "Grease" på tv och då blev jag blixtförälskad i Olivia Newton-John. Det var min första förälskelse. Jag kommer ihåg att det var en hel vecka som jag gick runt och tänkte på henne...

| 13 februari 2012 12:30 |