Film

Skribent

Daniel Feldt

16 maj 2009 | 15:42

Cannes på 60 sekunder - Fredag 15 maj

Här kommer en kort summering om vad som hände under den tredje dagen av Cannesfestivalen.

Under fredagen, den tredje dagen av festivalen, visades Jane Campions "Bright Star" och Chan-wook Parks "Thirst" i den officiella tävlan.

"Thirst" öppnade till blandade recensioner medan Jane Campions "Bright Star" har mestadels positiv buzz. Det roligaste kom nog ändå från Twitter där @picturehouses hörde följande om "Bright Star" när de köade: "Keats dog vid 25 år ålder (John Keats, berömd författare red.anm.). Om han bara dött lite yngre så hade filmen varit lite mindre outhärdlig".

Vilket aldrig kan vara en bra recension. Regissören Jane Campion tycker förövrigt att det är alldeles för få kvinnliga regissörer i Cannes och uppmanar alla kvinnliga filmskapare att skaffa sig hårdare hud och börja göra film. Detta säger hon till BBC.

En annan film som visats, men denna utom tävlan, var Ang Lees "Taking Woodstock". Filmen som utspelar sig under en sommar 1969 och handlar om den klassiska konserten Woodstock fick blandad kritik. Bland annat beskrivs den som en två timmar lång "Saturday Night Live"-sketch, men tyvärr en dålig en. Andra är inte riktigt så hårda utan kalar den för "harmlös" men att de hade större förhoppningar på Ang Lee.

Förövrigt rapporteras det att Mariah Carey och Lenny Kravitz synts till under festivalen, de medverkar båda i filmen "Precious". Därav deras närvaro. En person svimmade också i biosalongen under visningen av "Thirst". Antagligen berodde det på värmen.

| 16 maj 2009 15:42 |