Skribent

MovieZine

27 januari 2017 | 18:00

2016 års 5 bästa spel

"Overwatch" toppar listan när TV4:s spelexpert Paula "Fenjima" Manrique korar favoritspelen från det gångna året.
Det släpptes en drös heta spel förra året, men om du inte är säker på exakt vad du borde lägga din tid på kan säkerligen den här lilla listan vara till hjälp. Vi vände oss nämligen till TV4:s spelexpert Paula "Fenjima" Manrique och bad henne ranka sina fem favoritspel från förra året.

Här är med andra ord 5 spel du verkligen inte borde missa!

5. Unravel
Svenska indie-spelet "Unravel", där spelaren leder en röd trådgubbe på vift, tog världen med storm i början av 2016. Paula "Fenjima" Manrique hyllar dess kluriga pussel, en unik spelkaraktär och vackra norrländska skogar:

- Jag spelade igenom det en gång och under den gången blev jag irriterad över att jag fastnade mitt i en spännande bana, småsur över historiska händelser som jag fick berättat för mig, jag fick en känslomässig åktur enbart baserat på musiken och så föll tårarna som aldrig förr mot slutet. "Unravel" borde finnas på alla spelares att spela "innan jag dör-lista", om inte så lägg till. Genast!
 

4. Firewatch
"Firewatch" markerade en ny gryning för historieberättande i spel, och den vackra lilla indie-titeln från San Francisco-baserade utvecklaren Santo Campo bevisade hur stark en relation mellan två datoranimerade karaktärer (röster?) kan vara.

- Min kärlek till ”Firewatch” grundas i min kärlek till film. Förutom att det visuella påminner väldigt mycket om en vacker dataanimerad film så är röstskådespelarna och manuset grädden på moset. Jag rycktes med från första början och kunde inte sluta spela, det är om något ett tecken på ett bra spel, säger Paula "Fenjima".

3. Doom
De legendariska utvecklarna på id Software drog tillbaka klockan några decennium och bjöd på årets allra hårdaste upplevelse med sin reboot av "Doom". Fullt ös medvetslös var parollen när helvetets alla demoner attackerade spelaren från alla håll, i sisådär 140 knyck.

Paulas motivering lyder:

- Om spel hade haft ett kön så hade ”DOOM” varit det manligaste av dem alla. Det hade varit som att ta över en arg Arnold Schwarzeneggers kropp på rullskridskor i några timmar. Med pumpande manlig hårdrock i bakgrunden och snabba fiender som springer mot mig känner jag mig sådär Terminator-cool när jag skjuter huvudet av dem med min shotgun. Ni fattar känslan, eller hur? ”Doom” är snabbt, underhållande och blodigt. Allt jag önskar mig i ett spel efter en lång och hård arbetsdag. 

2. Titanfall 2
Respawn Entertainment förfinade sitt koncept från originalet och bjöd på ännu mer frenetiskt framtidskrigande medelst enorma robotar. Bättre, snyggare, mer balanserat, och roligare än ettan.

- Jag börjar märka en trend i mina spelval. Multiplayer och förstapersonsskjutare har varit på tapeten i mitt liv under 2016 och medan många hyllar ”Battlefield 1” så ligger min kärlek i ”Titanfall 2”. Helt otippat blev jag fullkomligt förälskad i detta spel och under en period blev det på gränsen till lite för mycket spelande. Jag gillade vapnen, blev väldigt fäst i min titan, klurade ut klockrena taktiker och hade oerhört roligt med att hoppa runt bland alla spellägen, kommenterar Paula.

1. Overwatch
Snacka om fullträff. "Overwatch" fullkomligen mördade all konkurrens i multiplayergenren förra året, och det med all rätt. Med klockren design, några få men ypperligt välbalanserade spellägen, och ett fullhjärtat stöd från utvecklarna Blizzard blev spelet nästan ett fenomen, och E-sport-scenen har redan omfamnat spelet till hundra procent.

Paula motiverar:

- 2016 var Blizzards år, och med ”Overwatch” rensade de mattan med alla andra titlar i FPS-kategorin. De levererade ett våldsamt spel gjord i äkta Disney/Pixar-anda med karaktärer som har djup, charm och som är alldeles unika på sitt sätt. De fokuserade på att samarbeta som ett lag och karaktärerna är också anpassade till varandra för att göra just det. Klockrent. Allt med ”Overwatch” är bara klockrent!

Hur ser din personliga lista ut över förra årets bästa spel? Kommentera gärna nedan!
| 27 januari 2017 18:00 |