Film

Skribent

MovieZine

1 december 2021 | 19:30

20 nya julfilmer har just släppts på Discovery Plus

Var sjutton hittar de allting...?
Känns det som att du har sett varenda julfilm som finns? Tänk om. För Discovery+ har gått loss i Hallmark Channel-arkivet och lyckats gräva fram en bunt med titlar som du garanterat aldrig hört talas om. Inte mindre än 20 juliga titlar kom upp på streamingtjänsten idag. Här hittas nu sockersöt romantik och avdankade skådisar så det räcker nästan hela vägen fram till jul.
 
 
Kramiga sångfåglar i "A Christmas Duet"
 
A Christmas Duet
När välkända sångarduon Averie och Jesse valde olika vägar i livet slutade Averie sjunga. Jesse turnerar fortfarande men kämpar för att återfinna musikglädjen och framgången de upplevde som duo. Men ödet för dem samman i juletid. Kan julens magi hjälpa dem att hitta tillbaka till varandra?

A Dream of Christmas
En ung gift kvinna känner sig rastlös och önskar sig att få leva som singel igen. En julängel uppfyller hennes önskan och hon får chans att prova livet hon skulle ha levt om hon inte mött sin man. Men det var inte som hon föreställt sig och nu blir hennes julgärning att vinna makens hjärta på nytt.

Angel of Christmas
Journalisten Susan har avskytt julen sedan pojkvännen dumpade henne under julhelgen. När hon får chansen att skriva en artikel till förstasidan råkar den handla om en julängel i trä som sägs ha magiska egenskaper – och betyda tur i kärlek.

A Gingerbread Romance
Det är bara veckor till jul när Taylors arkitektbyrå anmäler henne till en pepparkakshustävling. För att få hjälp att bygga det fullskaliga pepparkakshuset anlitar Taylor bagaren och singelpappan Adam. Tillsammans med Adam och hans dotter känner hon sig hemma - för första gången på mycket länge.

A Joyous Christmas
Rachel är en framgångsrik coach och författare mitt i karriären som är nära att dö i en olycka. En främlings ingripande räddar hennes liv. Hon tvingas stanna upp och inse att hon vill göra mer med sitt liv och lär sig julens sanna innebörd. Men hennes nya riktning kan inte bara hjälpa henne att finna mening – utan också kärlek.
 
Julstämning på topp i "Christmas Bells are Ringing"
 
Christmas Bells are Ringing
Frilansfotografen Sam återvänder till barndomens Cape Cod för att gå på sin pappas bröllop på julafton. Det var tretton år sedan hon senast var där och hon har tappat kontakten med bästisen Mike. Men nu möts de igen som vuxna och de starka känslorna är kvar – men ska de välja karriären eller varandra?

Christmas Getaway
Emory ska vara julledig för första gången sedan hon började jobba som resereporter. Hon hyr en stuga och planerar att fira jul i lugn och ro, men när hon kommer fram är stugan dubbelbokad – en änkling, hans dotter och mamma har också bokat den. Först blir Emory besviken, men snart visar det sig bli den bästa julen någonsin.

Christmas Homecoming
Soldatänkan Amanda hyr ut en lägenhet till en krigsveteran som kommit hem skadad i strid. När de börjar samarbeta för att rädda stadens armémuseum med en julinsamling finner de varandra och kärleken på nytt när julens magi helar gamla sår.

Christmas in the Air
Framgångsrika organisatören Lydia jobbar jämt men väljer bort ambitionen när hon möter Robert. Han är en änkling med två små barn som uppfinner leksaker. En stor leksaksbutik är nyfikna på Roberts nya leksak och nu måste han styra upp både familjens vardag och presentationen på bara 12 dagar med hjälp av Lydia.

Christmas in Vienna
Konsertviolinisten Jess känner inte musikglädjen längre, men reser till Wien i juletid för att spela. I den vintersmyckade staden hittar hon inspirationen som saknats – och kärleken.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Jesse Metcalfe i "Christmas Next Door"
 
Christmas Next Door
Framgångsrike författaren Eric Randall är känd för sitt ungkarlsliv. När han får ansvar för syskonbarnen över julhelgen ber han grannen April om hjälp för att ge barnen en riktig jul, men finner själv äkta julglädje.

Finding Santa
Grace är singel och valde småstadslivet när föräldrarna gick bort. Hon tog över deras julbutik och har varje år hand om stadens berömda julparad. När paradens tomte Tom faller illa måste Grace hitta en ersättare i tid för tv-sändningen. Den ende som passar för rollen är Toms son Ben, som hatar julen.

Holiday Date
Brooke blir dumpad precis före den årliga julresan till hemstaden. För att slippa besvärliga frågor betalar hon skådespelaren Joel för att spela hennes pojkvän. När familjen inser att Joel är jude ändrar de sina jultraditioner och firar Hanukkah tillsammans. Snart avslöjas Brookes lurendrejeri och familjen ställer henne mot väggen – men vad känner hon egentligen för Joel?

Holiday for Heroes
Audrey och soldaten Matt har brevväxlat i ett helt år och nu ska de få chansen att ses på riktigt för första gången. Kommer julens magi göra deras möte förtrollat och låta deras förhållande lämna brevpappret?

Home for Christmas Day
När hennes dotter blir kär i en soldat ute på uppdrag försöker Jane göra allt för att förhindra att dottern får sitt hjärta krossat. Men ingen av dem vet att de ska få lära sig något stort om kärlek och att de kommer minnas denna jul för alltid.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Men varför ser alla pressbilder likadana ut?
 
Jingle Around the Clock
Elle planerar att samla tjejgänget i jul, men får en chans att visa sig värdig befodran som hon inte vill tacka nej till. Jobbet med julkampanjen innebär att hon måste samarbeta med Max som hon inte alls trivs med. Till en början... med hjälp av julens magi börjar Max och Elle falla för varandra, men kan Elle klara både kampanjen, julfirandet och kärleken?

Love You Like Christmas
Maddie satsar allt på sitt jobb som marknadschef men på väg till en kunds bröllop får hon problem med bilen. Hon hamnar i Christmas Valley - en stad som älskar julen och ett oväntat möte får henne att ifrågasätta alla sina livsval.

Miss Christmas
Holly är staden Chicagos officiella julgransfinnare med smeknamnet Miss Christmas. När årets julgran visar sig extra svår att hitta får hon ett brev från en liten pojke och reser till hans lilla hemstad. Väl där visar det sig att pojkens far inte alls vill skiljas från granen. Medan Holly försöker övertala honom tvingas hon omvärdera vad julen betyder för henne.

Nostalgic Christmas
Annes årliga julvisit i hemstaden blir bitterljuv då hennes far berättar att han tänker stänga leksaksaffären och lämna staden. När Anne blir ansvarig för stadens julfirande tillsammans med änklingen Keith börjar hon fundera vad hon egentligen vill ha ut av sitt liv. Kan hemstadens lugn ge henne både kärlek och en ny karriär?

Royal New Years Eve
Caitlyn drömmer om att designa kläder på heltid och när prins Jeffrey kommer till staden med sin flickvän får hon sin chans. Flickvännen beställer en klänning till nyårsbalen där prinsen förväntas fria. Men när Caitlyn hjälper till med balplaneringen börjar hon och prinsen få känslor för varandra.
 
 
Blev du sugen på någon av filmerna ovan? Kommentera gärna.
| 1 december 2021 19:30 |