Film

Skribent

Mats Karlsson

15 februari 2013 | 16:01

"20 000 Leagues Under the Sea" drar till Australien

David Finchers drömprojekt har hittat en ekonomisk utväg, fast utan Brad Pitt.

David Fincher brinner verkligen för projektet "20 000 Leagues Under the Sea" och gör allt han kan för att filmen ska bli av. Han har jobbat för att få Brad Pitt i huvudrollen, så att Disney skulle ge projektet grönt ljus. Men nu verkar Disney har hittat en ekonomisk utväg som även fungerar utan Brad Pitt i rollistan, skriver Hollywood Reporter.

Man har näligen fått ett erbjudande från australienska regeringen som är svårt att motstå, en 30-procentig skattereduktion som i reda pengar skulle innebära att man sparar 20 miljoner dollar. Man gav samma skattereduktion till "The Wolverine" som resulterade i att regeringen fick tillbaka 80 miljoner dollar i olika lokala investeringar.

- Om "20 000 Leagues" blir av kommer det att bli en större produktion än "The Wolverine". Det kommer faktiskt bli den största filmproduktionen som någonsin har gjorts i Australien, säger ministern Simon Crean.

"20 000 Leagues Under the Sea" eller "En världsomsegling under havet" baseras på Jules Vernes klassiska roman och filmatiserades 1954 av Richard Fleischer. Filmen handlar om ett skepp som skickas ut för att undersöka en våg av mystiska skeppsbrott, men stöter på en avancerad ubåt med befälhavaren Kapten Nemo.

| 15 februari 2013 16:01 |