Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

21 augusti 2015 | 21:00

15 år sedan Harry Potter-casten offentliggjordes

Tre barn hade just fått sina liv förändrade för alltid.
Idag är det på dagen 15 år sedan de tre huvudskådespelarna i "Harry Potter"-filmerna offentliggjordes för världen. Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint fick några dagar senare sitta på ett podium (nedan) och ta emot världens avundsjuka blickar då de precis fått i uppdrag att spela Harry, Hermione och Ron och resten är, så att säga, historia.Åtta filmer blev det till slut, och även om det började gulligt men ganska knackigt så växte trion snart i sina karaktärer och kunde börja leverera större skådespeleri än att stammande få fram "I-I'm a wizard?". Radcliffe blev senare Storbritanniens rikaste ungdom, och Grint köpte en glassbil. Emma Watson pluggade som bekant på Brown University, och alla tre har på olika sätt fortsatt sina karriärer.

Vi får såklart snart se mer från Potter-universumet då "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" får premiär i november år 2016, och en teateruppsättning med namnet "Harry Potter and the Cursed Child" är också på gång.

Ni som inte kan vänta kan kolla in klippet nedan, samtidigt som vi alla kan känna oss riktigt gamla i vetskapen att vad som kändes som igår, faktiskt var för 15 år sedan...

| 21 augusti 2015 21:00 |