SPONSRAT

Skribent

MovieZine

4 november 2016 | 18:00

12 kändisar som varit med i "Call of Duty"

Visste du till exempel att Jason Statham var med i det allra första spelet?
Idag den 4:e november släpps äntligen nästa del i "Call of Duty"-serien; "Infinite Warfare", och det är ett helt galet fullpackat paket som gamers över hela världen kommer att få njuta av den här gången.

En stor, matig kampanj, multiplayer-bataljer nog för att räcka i åratal framöver, det enormt populära och utförliga zombieläget, och dessutom en chans att spela klassikern "Modern Warfare" igen, fast med helt ny och fräsch grafik. Phew. Kanske dags att ta ut några semesterdagar så där lagom till releasen?

För att uppmärksamma spelets premiär har vi här nedan listat 12 kända ansikten som förgyllt "Call of Duty"-serien med rolltolkningar!

Kit Harington




Allas vår Jon Snow från "Game of Thrones", Kit Harington, spelar storskurken i kommande "Call of Duty: Infinite Warfare". I rollen som den galne "Admiral Salen Koch" startar han fullt krig i vårt solsystem, och det är upp till oss som spelare att stoppa honom.

Kevin Spacey




I 2014 års "Call of Duty: Advanced Warfare" stod Kevin Spacey för en riktig prestation i rollen som Jonathan Irons. Activisions CEO Eric Hirshberg sa så här i en intervju när det begav sig:

- Stora skådespelare har varit involverade med spel förut, men Kevin Spacey är en tvåfaldig Oscarsvinnare, och det handlar om mer än att han bara står vid en mikrofon och gör rösten. Det här är full performance capture. Jag tycker att han höjer den emotionella slagkraften i spelet till en nivå vi aldrig sett förut.

Jeff Goldblum




I "Call of Duty: Black Ops III":s fantastiska zombie-läge spelade Goldblum en något misslyckad magiker vid namn Nero Blackstone. Ett härligt inslag för alla "Jurassic Park"-fans. 

Heather Graham




Heather Graham spelade mot Goldblum i rollen som burlesk-dansösen Jessica Rose i samma spel. Som tur var visade sig karaktären vara lika bra på att använda vapen som att vicka på höfterna.

Ron Perlman




Ron Perlman är ingen duvunge när det kommer till att medverka i spel. Faktum är att han har lånat ut sin mycket karaktäristiska röst till allt från "Halo 3" till "Fallout 4" till "The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay". I "Call of Duty: Black Ops III" spelar han den hårdnackade boxaren Floyd Campbell.

Jason Statham




Strax efter sitt stora genombrott som rövsparkande actionstjärna i filmen "The Transporter" medverkade Statham i det allra första "Call of Duty"-spelet. Han spelade Sergeant Waters.

Ice Cube




I "Call of Duty: Black Ops" från 2010 spelade Ice Cube en kaxig officerare vid namn Joseph Bowman. Karaktären gick dessvärre (spoiler alert!) ett brutalt öde till mötes då han misshandlades till döds av fienden. Ice Cube spelade också karaktären Madd Dogg i "Grand Theft Auto: San Andreas".

Michael Keaton




Keaton tog över en annan känd skådespelares "Call of Duty"-roll då han axlade Ed Harris karaktär Jason Hudson i "Call of Duty: Black Ops II". För att göra det ännu mer förvirrande kallas karaktären då och då för "Ice Cube", som ju alltså också haft en roll i spelen.

David Hasselhoff




Zombieläget i "Call of Duty: Infinite Warfare", "Zombies in Spaceland", involverar ingen mindre än legendaren David Hasselhoff. I rollen som pratglad DJ kommer han guida spelarna genom horderna av odöda, och i en intervju med Mirror berättade Hasselhoff att han haft väldigt kul under inspelningarna:

- De lyckades inkorporera min energi och min personlighet och lät mig ha kul under skapandet av den här karaktären. Det finns en hel del Hoff-ismer gömda i spelet. Det har varit kul!

Bonus!


Det är inte bara stora skådespelare som dykt upp i "Call of Duty", utan också ett antal andra världsberömda ansikten. Kolla in:

Conor McGregor




Den otroligt populäre MMA-fightern Conor McGregor medverkar i "Call of Duty: Infinite Warfare" som Captain Bradley Fillion, kapten för rymdskeppet "Ares Vallis".

Lewis Hamilton




Världens bäste Formel 1-förare, britten Lewis Hamilton, medverkar också i spelet. Hans karaktär arbetar som ingenjör ombord på rymdskeppet "Retribution".

Jimmy Kimmel

 


I ett härligt meta-framträdande spelade den kände talkshow-värden sig själv i några av de olika sluten av "Call of Duty: Black Ops II". Han intervjuade de fiktiva hjältarna från spelet kring att de just lyckats rädda världen.

"Call of Duty: Infinite Warfare" finns nu i handeln.
| 4 november 2016 18:00 |