Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

22 december 2023 | 17:01

12 000 i uppror mot Netflix: Ricky Gervais får inte skoja om döende barn

I Ricky Gervais senaste komedispecial skämtar den forna “The Office”-stjärnan om cancersjuka barn - men upproret är inget som berör honom alls.
Ricky Gervais kommande stand-up-special “Armageddon” har redan väckt ilska på internet, rapporterar Variety. Ett klipp från komedishowen har lagts upp på Gervais Youtube-sida. Här skämtar komikern om bland annat cancersjuka barn - som han kallar för “skalliga”:
 
 
I skrivande stund har 12 000 personer skrivit på en namninsamling, vars syfte är att få Netflix att klippa bort dessa skämt. Men detta är inget som berör Gervais, som nu uttalat sig om upproret på BBC Radio 5:
 
- Jag kan köra inför en miljon människor utan att få något klagomål. Så fort det är Netflix eller så fort någon kallar ett skämt för stötande, säger folk: 'Åh, det är stötande.' De har inte ens hört skämtet. De var inte där. Ignorera dem. De räknas inte. De har ingen effekt på mig.
 
Bakom upproret har vi Anna Villa, som själv är förälder till ett cancersjukt barn. Hon skriver att “våra barn är inte en punchline. Vi anser att komedi aldrig bör ske på bekostnad av någon annans smärta, speciellt inte oskyldiga barn som kämpar mot livshotande sjukdomar."
 
"Ricky Gervais: Armageddon" släpps den 25 december på Netflix.
 
Får man skämta om allt?
| 22 december 2023 17:01 |