Film

Skribent

Emil Skelterwijk

15 oktober 2016 | 10:00

8 actionscener från Bollywood som kommer få dig att kikna av skratt

Du minns när du satt och tyckte att musikvideon till Gangnam Style var det löjligaste du sett – nu är det dags ge det ordet en ny mening.
För många förknippas Bollywood med storslagna dansnummer i färger som inte ens blivit uppfunna än. 

Då är det dags för dig att se den andra sidan av Bollywood – actionproppade filmer som får Michael Bay att blekna som en 8-årings fjärt i ett grisstall.

Dessa absurda ”ge-dig-en-snytning”-rullarna från Indien, med helt avsaknad av fysiska lagar, har blivit en underhållande viral succé världen över. Självfallet är vi inte sämre på MovieZine – så här kommer några actionscener från Bollywood som kommer att få hyenor att avundas dig för hur mycket du skrattar!

1. Singham (2011)Få gånger har en bil voltat så många gånger som här. Men det hindrar inte vår protagonist Singham att utföra ett stunt som får en att överväga om inte The Avengers behöver förstärkning!  

2. Baaghi (2016)Slowmotion-maskinen rullar på i de här indiska rullen som om det var Zack Snyder som skötte rodret. Tiger Shroff spelar huvudrollen och som hans förnamn antyder är han en snubbe med klös... Jag ber om ursäkt men min spökskrivare är tyvärr hemma för sjukt barn och då går det så här!

3. Khiladi 420 (2000)Kunde inte sluta skratta när jag såg detta för första gången. Antingen har den här regissören världens bästa humor eller så är han världens sämsta actionregissör. Med tanke på titeln på den här listan så tror jag på det sistnämnda. 

4. Tashan (2008)Det är något med indiska, övernaturligt hoppande killar i gula västar. I alla fall efter att ha sett det här klippet från filmen ”Tashan”. Jag vet inte vad är den här killen käkat till frukost, men jag vill ha det... gånger två! 

5. Singham (igen)Man kan helt enkelt inte få nog av bad-ass-snubben Singham. Det känns lite som han borde få patent på förnuftsstridig ”fart och fläng”-action. Killen är ju som gjord för det! Det han gör med bilen är bara det värt ett internetdiplom. 

6. Magadheera (2009)Jag ger er åsiktsfulla kombattanter i internetkosmos den fria meningen att berätta vad i h*lvete det där är för scarf? När ni ändå är igång kan ni väl ta och förklara överlevnaden av explosionen och bilens mirakulösa träff av helikoptern! 

7. Krrish 3 (2013)Bollywoods egen hjälte Krrish som tillsammans med sin forskarfar Rohit slåss mot det onda. Här får vi se vår latexklädda hjälte rädda ett jumbojet från att gå ett fasansfullt öde till mötes. Men det är just HUR han gör det som får en att höja på ögonbrynen ända upp till huvudsvålen. 

8. Shakti (2011)Övernaturligt exploderande bilar, gravitation som i "Matrix", en hjälte med universums skarpaste sikte på bössan och en j*vla massa bazooka-skott. Är det bara jag som sitter med högerhanden hårt knuten runt min... datormus och matar repeatknappen på Youtube? Högst troligt!
| 15 oktober 2016 10:00 |