Vinterkyss 2005

Drama Thriller
Sverige
80 MIN
Svenska
Vinterkyss poster

Synopsis

Vad händer med oss när det viktigaste i livet blir reducerat till ingenting? Den driftiga läkaren Viktoria förlorar sin son och flyr från Stockholm till landsorten i Norge och hoppas att hennes hemlighet ska försvinna av sig själv.
Ditt betyg
2.0 av 6 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Vinterkyss
Biopremiär
11 mars 2005
DVD-premiär
31 augusti 2008
Språk
Svenska
Land
Sverige
Distributör
Sandrew Metronome
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Alexander Dunerfors

1 januari 2008 | 00:00

Inte ett öga torrt

"Vinterkyss" är det norsk-svenska svaret på danska "Bröder". Även här behandlas sorgen efter en närståendes död, samt kärleken som dyker upp när man minst väntat sig den men kanske behöver den som mest.

Efter att hennes son segnar ihop och dör på en hockeyträning lämnar Victoria allt och flyttar till ett litet norskt samhälle för att arbeta som läkare. Hon försöker glömma och gå vidare, men slår ofta sitt gamla nummer på telefonen bara för att än en gång få höra lille Sunes röst på svararen. När en tonårskille hittas död i snön får Victoria den jobbiga uppgiften att berätta för föräldrarna vad som hänt. Hon uptäcker flera saker som inte står rätt till med liket, som bland annat saknar skor. Polisen ser fallet som en olyckshändelse, men Victoria vägrar nöja sig med den förklaringen och börjar själv nysta i fallet.

Men mordet blir bara en bi-historia, i en film som egentligen handlar om en kvinnas saknad och sorg, försök att finna svar när huvudet är fyllt med frågor, och inte minst försök att förlåta sig själv. Annika Hallin har en krävande roll som hon klarar galant. Det stillsamma vinterlandskapet är vackert fångat, musiken finstämd och båda bidrar till att ytterligare höja stämningen i en av årets bästa dramafilmer, som dessutom är härligt fri från allt vad klichéer heter. När upplösningen kommer är inte ett öga torrt i publiken. En riktig snyftare!

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Vinterkyss
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu