Vi bryr oss egentligen inte om midsommar - En film om sverigedemokrater (2010)

Vill ej se
Sett
Ditt betyg
SD sitter i Sveriges riksdag, men hur gick det egentligen till? Junström och Holmbergs film är en skildring av människorna bakom det mest infekterade ämnet i dagens politiska debatt. Våren 2010 sitter ett antal partimedlemmar i sitt hemliga partikansli i ett garage på Södermalm. Förutsättningarna inför valkampanjen är bättre än någonsin och samtliga kandidater har förberett sig länge
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.0 av 2 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: VI BRYR OSS EGENTLIGEN INTE OM MIDSOMMAR - EN FILM OM SVERIGEDEMOKRATER

SD:s väg till riksdagen

Dokumentärfilmarna Ingrid Holmberg och Moa Junström följer Sverigedemokraternas väg till riksdagen genom tre partimedlemmar. Unga Eric jobbar på kansliet och framstår som en mjuk kille, som tar med sin syster till Amy Diamond-konserter. Kent, som blev en av de tjugo riksdagsledamöterna, har helt klart en hårdare framtoning och är helt öppen om vad han tycker om muslimer. Linus hamnar mer i bakgrunden och verkar mest bry sig om SD:s sång "Vi är på gång nu", som han har varit med och skrivit.

Det är tacksamt att göra en dokumentärfilm om Sverigedemokraterna, för man slutar aldrig att fascineras över dem. Här finns uttalande som får en sätta i halsen och man vet inte om man ska skratta eller gråta. Deras bild av den svenska kulturen - "den är som en färg, man kan inte beskriva den men man känner igen den när man ser den" - är extremt obehaglig och ensidig.

Fotot är närgånget, men filmarna tar aldrig ställning utan låter de medverkandes åsikter komma fram i all sin obehagliga ärlighet. Det är en i högsta grad intressant skildring av valdebatten 2010 och den låter oss lära känna några av människorna bakom de stora rubrikerna. Filmen visar också hur mobbing förvandlas till hat och varför människor drivs av att få hämnas.

Användarrecensioner

Användarrecensioner kan först skrivas efter premiärdatumet.

Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
2631-0
Någon som vet om filmen kommer visas på biografer?

Veckans populära filmer

Visa fler