Tormented (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En nervkittlande psykologisk skräckhistoria i 3D från regissören bakom "The Grudge".

Handlingen kretsar kring pojken Daigo som har ihjäl en kanin på skolans område och därefter tvingas till hemundervisning. Han hemsöks snart av skräckinjagande hallucinationer, bland annat föreställande en två meter hög kanin.
Visa hela synopsis
Huvudrollsinnehavare

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.2 av 5 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: TORMENTED

Småläskigt om spökande kanin
#SFF11 - Takashi Shimizu, regissören bakom både de japanska och amerikanska "The Grudge"-filmerna, ger sig på genren igen men har ersatt spökbarn och långhåriga kvinnor med - en kanin!

Hur fånigt det än kan låta finns det faktiskt några riktigt kusliga ögonblick i den här psykologiska rysaren om pojken Daigo och hans storasyster som blir indragna i en mardrömslik fantasivärld av en kanin i människostorlek. Har den något med den kanin Daigo stenade ihjäl på skolgården eller är det hans döda mamma som spökar?

Som många andra asiatiska skräckfilmer finns här en härlig, atmosfärrik stämning och hedersam respekt för den för oss kanske lite främmande kulturen. Att den är i 3D utnyttjas väl åtminstone i första halvan av filmen och i en scen där huvudkaraktärerna ser just en 3D-skräckis på bio. Däremot är filmen alldeles för lång och den lite tunna storyn håller inte hela vägen. Vissa tvistar känns välanvända och förutsägbara, och mot slutet blir det mest en konstigt och pretentiöst.

Inte fy skam dock för en skräckfilm i 3D (amerikanerna bör se och lära) med flera spännande och ruggiga scener men filmen hade gynnats av en kortare speltid och/eller bättre historia.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Andreas Samuelson
När jag skriver att en film är för lång syftar jag på att storyn inte håller hela speltiden snarare än antal minuter. En film kan vara över tre timmar och för kort, beroende på innehållet.
bonk
kortare speltid än 1 timme och 23minuter?

Veckans populära filmer

Visa fler