Tormented 2011

Skräck
Japan
83 MIN
Japanska
Tormented poster

Synopsis

En nervkittlande psykologisk skräckhistoria i 3D från regissören bakom "The Grudge".

Handlingen kretsar kring pojken Daigo som har ihjäl en kanin på skolans område och därefter tvingas till hemundervisning. Han hemsöks snart av skräckinjagande hallucinationer, bland annat föreställande en två meter hög kanin.
Ditt betyg
2.2 av 5 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Rabitto horâ 3D
Språk
Japanska
Land
Japan
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

13 november 2011 | 01:59

Småläskigt om spökande kanin

#SFF11 - Takashi Shimizu, regissören bakom både de japanska och amerikanska "The Grudge"-filmerna, ger sig på genren igen men har ersatt spökbarn och långhåriga kvinnor med - en kanin!

Hur fånigt det än kan låta finns det faktiskt några riktigt kusliga ögonblick i den här psykologiska rysaren om pojken Daigo och hans storasyster som blir indragna i en mardrömslik fantasivärld av en kanin i människostorlek. Har den något med den kanin Daigo stenade ihjäl på skolgården eller är det hans döda mamma som spökar?

Som många andra asiatiska skräckfilmer finns här en härlig, atmosfärrik stämning och hedersam respekt för den för oss kanske lite främmande kulturen. Att den är i 3D utnyttjas väl åtminstone i första halvan av filmen och i en scen där huvudkaraktärerna ser just en 3D-skräckis på bio. Däremot är filmen alldeles för lång och den lite tunna storyn håller inte hela vägen. Vissa tvistar känns välanvända och förutsägbara, och mot slutet blir det mest en konstigt och pretentiöst.

Inte fy skam dock för en skräckfilm i 3D (amerikanerna bör se och lära) med flera spännande och ruggiga scener men filmen hade gynnats av en kortare speltid och/eller bättre historia.

| 13 november 2011 01:59 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Tormented
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu