Time Out (2001)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
För att dölja att han fått sparken uppfinner familjefadern Vincent en prestigefylld FN-tjänst i Geneve. Att hålla lögnen vid liv utvecklas till en heltidssysselsättning. För att kompensera förlorad inkomst lurar han sina vänner att göra investeringar i fiktiva företag. Det enda han ville var att slippa ut ur ett kvävande yrkesliv, utan att det skulle gå ut över hans familj. Men istället är han nu bakbunden av sina egna lögner.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.5 av 2 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Pseudosum
Liksom Cantes första film, Överflödiga människor, utforskar denna sobra, avmätta och mycket sorgliga film den subtilaste av distinktioner - skillnaden mellan vad vi är och vad vi gör. 

Den medelålders chefstjänstemannen Vincent (Recoing) har blivit friställd, låt vara något som är delvis självförvållat - och nu gör han sitt yttersta för att dölja sakernas egentliga tillstånd för sin familj.  Han påstår att han numera jobbar som  konsult åt FN och övertalar gamla kompisar att investera pengar i hysch-hysch-affärer som han har fått korn på. Det är förstås vansinnigt, men Vincents luftslott är i praktiken tillfyllest för att hålla honom flytande, och hans simulerade yrkeskompetens och välstånd fungerar lika bra som om de varit verkliga. Med andra ord - ett riktigt jobb är värt föga mer än en hyfsad kuliss. Eller som Cantet själv uttrycker det: "Vincent är den ärligaste lögnare man kan tänka sig, han spelar sitt eget liv." 

Filmen är ett inträngande och samtidigt balanserat porträtt av en man som kör ikapp med sig själv utan tillstymmelse till mål i sikte.

Veckans populära filmer

Visa fler